Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|


Ο Δήμος Θέρμης επενδύει μέσα από την απόκτηση γνώσεων των παιδιών σε ένα πιο ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα, με υγιή σκέψη και οδική κουλτούρα, με την απόδοση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία, . Σκοπός της λειτουργίας του Πάρκου είναι η γνωριμία των μαθητών μας με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες θα ευαισθητοποιηθούν και θα αντιληφθούν τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.


To εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, την παρουσίαση των δομικών στοιχείων του ΠΚΑ, την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), την πρακτική εξάσκηση και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων και υλοποιείται σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. “ACTIVE HELLAS”, η οποία εξειδικεύεται σε εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας . Η όλη εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνεται βιωματικά, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και με την χρήση πλήρως ανανεωμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού (ολοκαίνουργια μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ποδήλατα, κράνη, κλπ) και το πρόγραμμα.


Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ για τα δημοτικά σχολεία του Δήμου και λειτουργεί μόνο κατά τις πρωινές ώρες και μόνο για την εξυπηρέτηση των δημοτικών σχολείων.

Στην προσπάθεια καλύτερης οργάνωσης των επισκέψεων των σχολειών μας υπενθυμίζεται σε όλες τις Διευθύνσεις των σχολείων ότι μπορούν να επικοινωνήσουν με την ανάδοχο εταιρεία, η οποία είναι υπεύθυνη για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος ή το Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού του Δήμου Θέρμης  :

ACTIVE HELLAS ΚΟΙν.Σ.Επ.
τηλ. & fax 2313-071042
e-mail activehellas1@gmail.com
υπεύθυνος κ. Κωνσταντίνος Σινάκος

ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ
Γραφείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Πολιτισμού
Τηλ 2313-300765
Fax 2313-300717
e-mail : paideia@thermi.gov.gr


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window