aisthitiras klishsΟι μικροί μας φίλοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, μέσα από το οποίο ήρθαν σε επαφή με βιωματικό τρόπο με τη λειτουργία του αισθητήρα κλίσης χρησιμοποιώντας τον ως χειριστήριο σε ελεύθερες κατασκευές στο εργαστήριο Ρομποτικής των ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης. Μέσα από παιχνίδι κατάφεραν με τη βοήθεια των εκπαιδευτών τους να κατασκευάσουν τον δικό τους αισθητήρα κλίσης και να τον προγραμματίσουν δίνοντας κίνηση και ζωή στη δική τους κατασκευή. Ο μόνος περιορισμός και την τρέχουσα εβδομάδα ήταν η η φαντασία τους.


Ειδικότερα, τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών συνέδεσαν τον αισθητήρα κλίσης στο εργαστήριο Ρομποτικής των ΚΔΑΠ, του δώσανε τη δυνατότητα εντοπισμού επτά διαφορετικών τύπων κλίσης: Εμπρός, Πίσω, Δεξιά , Αριστερά, Καμία Κλίση, Οποιαδήποτε Κλίση και Ανακίνηση. 

isthitiras klishs 2
Θυμίζουμε ότι μέσα από τα μαθήματα ρομποτικής των ΚΔΑΠ Θέρμης και Νέου Ρυσίου, τα παιδιά, έχοντας ως στόχο να δώσουν τη λύση σε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Κατασκευάζοντας απλά, αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μας μηχανικοί, μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών, που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.
Το LEGO Early Simple Machines είναι ένα πακέτο που περιλαμβάνει όλα τα δομικά στοιχεία που χρειάζονται για τη διδασκαλία των μαθητών, σχετικά με το πως λειτουργούν οι απλές μηχανές και τι σημασία έχουν στην καθημερινή μας ζωή. Με το συγκεκριμένο πακέτο τα παιδιά κατασκευάζουν, πειραματίζονται, βρίσκουν λύσεις, ταξινομούν και μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά. Αξίζει να σημειωθεί πως οι απλές και αυτοτροφοδοτούμενες μηχανές είναι εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO με τα οποία οι μαθητές δημιουργούν κατασκευές κλιμακωτής δυσκολίας μπαίνοντας έτσι σε πιο σύνθετες έννοιες της μηχανικής, της φυσικής και της γεωμετρίας,όλα προοίμια της ρομποτικής που θα ακολουθήσει έχοντας πολλαπλά οφέλη όπως:
• Εξερεύνηση των απλών μηχανημάτων, των μηχανισμών και των δομών
• Πειραματισμός με ισόρροπες και ανισόρροπες δυνάμεις
• Κλίμακες βαθμονόμησης
• Μετάδοση κίνησης (γρανάζια, μοχλοί, τροχαλίες, άξονες)
• Μέτρηση απόστασης, χρόνου, ταχύτητας, βάρους, εμβαδού & περιμέτρου


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο