ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης, στο πλαίσιο υλοποίησης των δράσεων του έργου WATER RESCUE στο οποίο η ΔΕΥΑ Θέρμης συμμετέχει σαν δικαιούχος, σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στο Τελικό Συνέδριο του έργου. Το συνέδριο διοργανώνει η ΔΕΥΑ Θέρμης την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα έναρξης 11.00. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στον ιστότοπο https://us02web.zoom.us/j/85624355812 (Meeting ID: 856 2435 5812).

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Θέρμης, όπως είναι γνωστό, συμμετέχει από τον Νοέμβριο του έτους 2017 στην υλοποίηση του έργου με ακρωνύμιο «WATER RESCUE» και πλήρη τίτλο «WATER RESOURCES EFFICIENCY AND CONSERVATIVE USE IN DRINKING WATER SUPPLY SYSTEMS» (Αποδοτικότητα Υδατικών Πόρων και Συντηρητική Ζήτηση σε συστήματα παροχής πόσιμου νερού), το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A “ΕΛΛΑΔΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2014-2020” και τη συμμετοχή έξι (6) δικαιούχων:

  • ΔΕΥΑ Κομοτηνής, επικεφαλής εταίρος
  • Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – Ε.Λ.Κ.Ε. – Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών
  • Δήμος Kardzhali
  • Δήμος Gotse Delchev
  • ΔΕΥΑ Θερμαϊκού

Σκοπός του έργου είναι η βιώσιμη διαχείριση των διασυνοριακών υδατικών πόρων και η επίτευξη συντηρητικής χρήσης νερού, μέσω της βελτίωσης της ποιότητας του νερού σε όλο τον κύκλο παροχής νερού, την αύξηση της αποδοτικής χρήση νερού και τη μείωση της τρωτότητας των συστημάτων διαχείρισης υδατικών πόρων στην κλιματική αλλαγή.

Σκοπός της ειδικής αυτής συνάντησης είναι η παρουσίαση των εμπειριών των δικαιούχων, η διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου και η εξαγωγή συμπερασμάτων με τους εμπλεκόμενους φορείς.

Επίσημη γλώσσα στο Τελικό Συνέδριο του έργου WATER RESCUE θα είναι η Αγγλική, με ταυτόχρονη μετάφραση από και προς τα Ελληνικά.

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν με χαιρετισμό ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θέρμης κ. Δαμιανός Ζελιλίδης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Διαχείρισης Υπηρεσιών Ύδατος της Γενικής Γραμματείας Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων του ΥΠΕΝ Δρ. Λουκάς Γεωργαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας κ. Κωνσταντίνος Γιουτίκας, ο Πρόεδρος της Ε.Υ.Α.Θ. Παγίων κ. Αθανάσιος Τζακόπουλος, η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης  Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Ύδρευσης Αποχέτευσης κ. Όλγα Κοτσελίδου και η Αντιδήμαρχος Υποδομών και Οικολογίας του Δήμου Kardzhali Eng. Katya Mitovska. Με εισηγήσεις συμμετέχουν εκπρόσωποι των δικαιούχων του έργου, εκτός της ΔΕΥΑ Θέρμης, της ΔΕΥΑ Κομοτηνής, της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού, του Δήμου Kardzhali και του Δήμου Gotse Delchev.

Την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η τελική συνάντηση των δικαιούχων του έργου.

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:

Πρόγραμμα

 

11.00-11.15 Εγγραφή / Σύνδεση στην πλατφόρμα
11.15-12.00 Χαιρετισμοί

Δαμιανός Ζελιλίδης, Πρόεδρος Δ.Σ. ΔΕΥΑ Θέρμης

Δρ. Λουκάς Γεωργαλάς, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Σχεδιασμού & Διαχείρισης Υπηρεσιών Ύδατος, Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος & Υδάτων, ΥΠΕΝ

Κωνσταντίνος Γιουτίκας,  Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης & Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας -Πολιτικός Μηχανικός

Αθανάσιος Τζακόπουλος, Πρόεδρος Ε.Υ.Α.Θ. Παγίων -Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός

Όλγα  Κοτσελίδου, Γενική Διευθύντρια της Ένωσης  Δημοτικών Επιχειρήσεων ΄Ύδρευσης Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.)

Eng. Katya Mitovska, Deputy Mayor for Construction and Ecology, Δήμος του Kardzhali

12.00-12.15 Το έργο WATER RESCUEΜιχάλης Πουσπουρίκας, ΔΕΥΑ Κομοτηνής
12.15-12.35 Αποτελέσματα του έργου WATER RESCUE. Εμπειρίες από την πιλοτική εφαρμογή στην ΔΕΥΑ Κομοτηνής – Δρ. Σταυρούλα Τσιτσιφλή, ΔΕΥΑ Κομοτηνής
12.35-12.50 Διάλειμμα
12.50-13.10 Αποτελέσματα της πιλοτικής εφαρμογής στην ΔΕΥΑ Θέρμης – Δώρα Πασιά & Κωνσταντίνος Γεωργακούδης, ΔΕΥΑ Θέρμης
13.10-13.30 Implementation of measures for efficient use of water resources – Veselina Tancheva, Δήμος Kardzhali
13.30-13.50 Implemented pilot activities and achieved results by the Municipality of Gotse Delchev – Dobromir Moldovanov, Δήμος Gotse Delchev
13.50-14.10 Ανάπτυξη εφαρμογών γεωπληροφορικής στην ΔΕΥΑ Θερμαϊκού –  Θεόδωρος Βακκάς, Geospatial Enabling Technologies εκ μέρους της ΔΕΥΑ Θερμαϊκού
14.10-14.30 Συζήτηση
14.30 Λήξη

 

Όλα τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται από τη δήλωση συμμετοχής θα επεξεργαστούν σύμφωνα με τον Κανονισμό (EC) 2016/679. Παρακαλούμε διαβάστε την πολιτική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://ec.europa.eu/info/privacy-policy_en) για περισσότερες πληροφορίες για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων. Δηλώνοντας συμμετοχή στην ημερίδα αυτή δίνετε την σύμφωνη γνώμη σας στο έργο WATER RESCUE Interreg V-A «Ελλάδα – Βουλγαρία 2014-2020» για επεξεργασία, διαχείριση και διατήρηση των προσωπικών σας δεδομένων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο