Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

react programma fwtoΤην έγκριση του σχεδίου της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ των Δήμων Θέρμης και Θερμαϊκού και της Ανατολικής Α.Ε. για την υλοποίηση του έργου “Υποστήριξη και υλοποίηση του τοπικού έργου REACT πρόκειται να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμης στο πλαίσιο της σημερινής του συνεδρίασης. Κατά την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος η Ανατολική Α.Ε. με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Εταιρικού Σχήματος, με επικεφαλής το Δήμο Θεσσαονίκης, για την υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου έργου REACT, που υπέγραψε στις 9 Ιανουαρίου 2018, ανέλαβε την υποχρέωση να μισθώσει διαμερίσματα σε ΟΤΑ της Ανατολικής Θεσσαλονίκης για τη φιλοξενία 47 προσφύγων.

Όπως είναι γνωστό από την αρχή της προσφυγικής κρίσης ο Δήμος Θέρμης βρίσκεται στο πλευρό των προσφύγων με τη διατύπωση θέσεων και προτάσεων, την ανάληψη και τη στήριξη ανθρωπιστικών δράσεων με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων, την ενδυνάμωση των σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης με την τοπική κοινωνία, προτάσεις για τη χωροθέτηση των δομών φιλοξενίας, αλλά και ενεργό συμμετοχή με συνεχή παρακολούθηση της λειτουργίας της δομής Βασιλικών και παρεμβάσεις για τη βελτίωση των συνθηκών φιλοξενίας. Με την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου ο Δήμος Θέρμης μέσω της συνεργασίας του με την Ανατολική Α.Ε. και το Δήμο Θερμαϊκού θα προχωρήσει σε δράσεις αξιολόγησης από πενταμελή επιτροπή και επιλογής προς μίσθωση διαμερισμάτων με βάση τις προδιαγραφές του έργου μίσθωσης και συντήρησης των διαμερισμάτων αυτών κατά τη διάρκεια του προγράμματος και επιμέλειας εξοπλισμού τους. Επίσης, οι δράσεις θα αφορούν και στην παροχή υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και διερμηνείας, φαρμακευτικής αγωγής, καθώς επίσης και νομικών υπηρεσιών σχετικά με θέματα ασύλου, της προσωπικής τους κατάστασης και της άσκησης των δικαιωμάτων τους ή διαμεσολάβησης μεταξύ των αρμοδίων φορέων και αρχών και των ωφελουμένων.
Το συνολικό προϋπολογιζόμενο κόστος του έργου ανέρχεται σε 183.600, 00 ευρώ και με την υλοποίησή του αναμένεται να συμβάλει αποφασιστικά στην ανακούφιση των προσφυγικών πληθυσμών, την ενδυνάμωση των σχέσεων αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης με την τοπική κοινωνία και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window