Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

x-mas banner 2017-03Ο άνθρωπος, το παιδί, η οικογένεια, αλλά και όλοι όσοι έχουν ανάγκη βρίσκονται στο κέντρο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του δήμου Θέρμης. Γνωρίζουμε ότι   η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα , ο εθελοντισμός και η αισιοδοξία μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Οι χριστουγεννιάτικές γιορτές ελπίδας και αλληλεγγύης έχουν, ήδη, ξεκινήσει σε κάθε οικισμό του δήμου, από το μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο. Κάτω από το όμορφα στολισμένο δέντρο, που θα ανάψει στη Θέρμη αύριο Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου στις 19:30 , θα μαζέψουμε παιχνίδια σε συνεργασία με το Κοινωνικό Παντοπωλείο  για τα παιδιά που έχουν ανάγκη. Εκεί θα βρίσκονται για να βοηθήσουν και να ενημερώσουν η ψυχολόγος και οι κοινωνικοί λειτουργοί του Κέντρου Κοινότητας του δήμου Θέρμης, της  κοινωνικής υπηρεσίας που βρίσκεται κοντά στον κάθε  πολίτη.

Την επόμενη,  το Σάββατο 9/12 στις 20:00 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης΄Θέρμης σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του δήμου Θέρμης παρουσιάζουν τη μαύρη κωμωδία του Αλέξη Βενιέρη ” Η Λωρίδα της Γάζας” .  Η είσοδος είναι ελεύθερη, όμως μπορείτε να φέρετε φάρμακα και τρόφιμα που δεν χρειάζεστε για την ενίσχυση της βοήθειας που προσφέρουν στους συμπολίτες μας. Σε όλες στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης το διάστημα των Χριστουγέννων θα συγκεντρώνονται φάρμακα.

Σήμερα ανάβουν τα δέντρα στα Βασιλικά και την Αγ. Παρασκευή.  Στην πλατεία της Αγ. Παρασκευής στις 18:00 θα ακουστούν χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τα παιδιά του δημοτικού και του κατηχιτικού, η σχολή χορού της ΔΕΠΠΑΘ θα παρουσιάσει το έργο της και τα παιδιά του Πολιτιστικού Συλλόγου θα χορέψουν παραδοσιακούς χορούς. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει το ΚΑΠΗ. Στις 19:00 στην Πλατεία Χάνια των Βασιλικών το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα ανάψει με μια ξεχωριστή γιορτή με τον Άγιο Βασίλη, face painting και τα ανεμοσκορπίσματα. Θα χορέψουν το τμήμα παραδοσιακών χορών του Κέντρου Πολιτισμού και το χορευτικό τμήμα τπυ ΛΑ.ΧΟ.ΣΙ.ΒΑ. Μουσική θα ακούσετε από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων ενώ η Παιδική Χορωδεία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βασιλικών και η Χορωδεία του ΚΑΠΗ Βασιλικών. Συμμετέχουνν τα τμήματα εικαστικών της ΔΕΠΠΑΘ και ο Σύλλογος  Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού των Βασιλικών.

Αύριο Παρασκευή 8/12 ανάβουν τα χριστουγεννιατικα φώτα στο Ν. Ρύσιο και τη Θέρμη. 

Στις 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού του Ν. Ρυσίου τα Τμήματα εικαστικών και η Σχολή Χορού της ΔΕΠΠΑΘ θα παρουσιάσουν χριστουγεννιάτικες κατασκευές και δρώμενα. Θα τραγουδήσουν τα παιδιά της μαθητικής χορωδίας του 2ου Γυμνασίου Θέρμης, ενώ το παιδικό τμήμα του Λαογραφικού Συλλόγου “Η Αρετσού” θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς. Συμμετέχουν ο Α.Σ. “Αναγέννηση” Ν. Ρυσίου και οι Σύλλογοι Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Ν. Ρυσίου και του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Στη Θέρμη, τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα ανάψουν στις 19:00 στην Πλατεία Παραμάνα παρουσία του Αη Βασίλη και δρώμενα για παιδιά  όπως face painting και τα φετινά “ανεμοσκορπίσματα”.  Θα ακουστούν χριστουγεννιάτικοι ύμνοι από τις παιδικές χορωδίες του Δημοτικού Ωδείου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου τα παιδιά της. Συμμεέουν οι Συλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων  του 2ου Δημοτιού Σχολείου Θέρμης. Φορέστε ζεστά ρούχα, φέρετε ένα παιχνίδι για παιδιά που το έχουν ανάγκη και μην ξεχάστε να δοκιμάστε το ζεστό κακάο που θα προσφέρει το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης.

Το Σαββατοκύριακο θα σνάψουν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στηνΛακκιά.  Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή που θα πλαισιώσει το άναμα των χριστουγεννιάτικών φώτων την Κυριακή 10/12, στις 18:00 στην Πλατεία της Λακκιάς, θα συμμετέχει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Λακιάς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο