Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

kdap oneiropagides 1Μια καινούρια χρονιά ξεκίνησε με ΟΝΕΙΡΑ και ελπίδες για τα παιδιά των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Θέρμης.  Στο ΚΔΑΠ ΘΕΡΜΗΣ, οι μικροί μαθητές κατάφεραν με τη βοήθεια του εκπαιδευτικού προσωπικού να ονειρευτούν υπό τους ήχους ινδιάνικης μουσικής. Μάθανε τα πάντα για την ιστορία της κατασκευής των ονειροπαγίδων και προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω, με τη βοήθεια των εκπαιδευτών κατασκευάσανε τις δικές τους πολύχρωμες και εντυπωσιακές ονειροπαγίδες με απλά υλικά, εύκολα και γρήγορα.

Συγκεκριμένα τα παιδιά χρησιμοποίησαν για την ιδιαίτερη αυτή κατασκευή χάρτινα πιάτα και κλωστές από μαλλί για να παγιδέψουν τα άσχημα όνειρα και να αφήσουν τα όμορφα όνειρα να χρωματίσουν τη ζωή τους και να τη γεμίσουν με όμορφες εικόνες. Με φαντασία και χρώματα ολοκληρώσανε την κατασκευή τους και διασκέδασαν στο τέλος χορεύοντας με τις νέες τους ονειροπαγίδες, όπως ακριβώς έκαναν κατά το θρύλο οι Ινδιάνοι και τα ξωτικά.
Σύμφωνα δε με το θρύλο, οι ονειροπαγίδες επιτρέπουν να φιλτράρουμε τον κόσμο των ονείρων μας. Διοχετεύουν τα θετικά συναισθήματα και συγκρατούν όλα τα αρνητικά, με άλλα λόγια, όλους τους εφιάλτες που ενδεχομένως κάποιος βλέπει τη νύχτα.

kdap oneiropagides 2kdap oneiropagides 3
Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ονειροπαγίδες κατασκευάστηκαν αρχικά από τους Ινδιάνους οι οποίοι έπλεκαν σε δίχτυ κλωστές από νεύρα μέσα σε στεφάνια από ξύλο και έπειτα τις διακοσμούσαν με χάντρες και φτερά. Μετά τις κρεμούσαν πάνω από τα κρεβάτια των παιδιών, για να τα τα προστατέψουν από τα κακά όνειρα. Με τον καιρό και καθώς το παιδί μεγάλωνε, η ονειροπαγίδα φθειρόταν και καταστρεφόταν. Συνήθως τις τοποθετούσαν σε εισόδους για να εμποδίζουν τα κακά όνειρα να «εισέλθουν».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο