agrotikh odopoiia 1Σημαντικά έργα και παρεμβάσεις που στοχεύουν στην βελτίωση των αγροτικών δρόμων βρίσκονται σε εξέλιξη σε πέντε Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, ενώ ολοκληρώθηκαν ανάλογες εργασίες συντήρησης σε Σχολάρι, Τρίλοφο και Πλαγιάρι, από το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης.Η αγροτική οδοποιία είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα που θέτει σε προτεραιότητα ο Δήμος μας, καθώς διαθέτει πολλά χιλιόμετρα αγροτικών δρόμων, όπου απαιτούνται συχνές παρεμβάσεις συντήρησης και βελτίωσής τους.


Με πρωτοβουλίες, που βελτιώνουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, δίνοντας έμφαση σε παρεμβάσεις  που αφορούν στην προστασία και αναβάθμιση των αγροτικών μη αστικών δρόμων του Δήμου Θέρμης, συνεχίζει το έργο του το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας από τις αρχές του νέου έτους. Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν εργασίες συντήρησης στις Δημοτικές Κοινότητες Τριλόφου και Πλαγιαρίου καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Σχολαρίου. Από τις αρχές Ιανουαρίου 2018,  βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες βελτίωσης της Αγροτικής οδοποϊας στα Βασιλικά, την Αγία Παρασκευή, τη Σουρωτή, το Τριάδι και τη Νέα Ραιδεστό.

agrotikh odopoia 4
Παράλληλα με στόχο την προστασία των ρεμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και τη βελτίωση της αισθητικής εικόνας του Δήμου μας, συνεχίζονται οι καθαρισμοί μικρών ρεμάτων.
Η αρμόδια Αντιδημαρχία, σε μία ύστατη προσπάθεια αποτροπής του ενδεχόμενου εμφάνισης πλημμυρικών φαινομένων, απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση στους δημότες – αγρότες της ευρύτερης περιοχής να σεβαστούν τη φύση και το περιβάλλον και μην πετάνε όπου βρουν τα ογκώδη αντικείμενα και τα απορρίμματά τους, αλλά να επικοινωνούν με το Δήμο, ώστε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες περισυλλογής των σκουπιδιών αυτών.

remata skoypidia kalhΕπισημαίνεται ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  ηρίψη κάθε είδους απορριμμάτων, ογκωδών αντικειμένων, υλικών κλάδευσης κλπ, σε ρέματα και κοίτες ποταμών, προς αποφυγή  κινδύνου εκδήλωσης πλημμύρας. Επιπλέον, σημειώνεται ότι η ρίψη απορριμμάτων σε ρέματα συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, με βαριές συνέπειες για τους δράστες και στην κατεύθυνση αυτή παρακαλείται όποιος συνδημότης μας εντοπίσει φαινόμενο αανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων να ενημερώσει άμεσα το Τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του Δήμου Θέρμης.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο