Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ένα ακόμη σεμινάριο παροχής πρώτων βοηθειών πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Κοινότητας Πλαγιαρίου, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης. Η ομάδα εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Θέρμης σε συνεργασία με τον δήμο, τις Κοινότητες και τα σχολεία, διοργανώνει σειρά αυτοτελών σεμιναρίων διάρκειας δύο ωρών για την παροχή πρώτων βοηθειών (BLS) και ΚΑΡΠΑ (AED). Οι εθελοντές γνωρίζοντας καλά πως η καρδιοπνευμονική ανακοπή είναι μια από τις πιο δραστικές επείγουσες καταστάσεις που μπορεί όμως να αντιμετωπίσει ένας λειτουργός υγείας, αλλά και ένας απλός πολίτης, πραγματοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα σειρά επιμορφωτικών σεμιναρίων.

Η αρχή του κύκλου των σεμιναρίων έγινε τον περασμένο Νοέμβριο, στα γραφεία της Πολιτικής Προστασίας και συνεχίζεται και τη νέα χρονιά με προγραμματισμό νέων σεμιναρίων σε Κοινότητες και σχολεία του δήμου Θέρμης.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα σεμινάρια μπορούν να τηλεφωνούν στον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη, στο τηλέφωνο 6972312198.

Η εκπαίδευση των πολιτών αφορά τη βασική υποστήριξη της ζωής σε ενήλικες και παιδιά καθώς και την αντιμετώπιση της πνιγμονής σε βρέφη και παιδιά. Η εξάσκηση των εκπαιδευομένων πραγματοποιείται σε πραγματικές συνθήκες στο έδαφος, σε συνθήκες εξομοίωσης πραγματικού περιστατικού με τη χρήση προπλασμάτων (κούκλες) φυσικών διαστάσεων, ενώ η εκπαίδευση γίνεται σε ατομικό επίπεδο για κάθε ενδιαφερόμενο δημότη ξεχωριστά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο