Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου έγινε η έναρξη του δια ζώσης προγράμματος, “ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΓΛΙΚΑ, Α1”, στο 1ο Γυμνάσιο του δήμου Θέρμης. Αντικείμενο του είναι η “γνωριμία” των μαθητευομένων με τη ξένη γλώσσα και η ανάπτυξη δεξιοτήτων ως προς την αντίληψη και τη χρήση αυτής, σε βασικές-καθημερινές λειτουργίες και ανάγκες. Εκπαιδεύτρια του προγράμματος είναι η Μαρία Αντωνιάδου. Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 50 ώρες και θα το παρακολουθήσουν 20 εκπαιδευόμενοι.

Μελέτες έχουν δείξει τα γνωστικά οφέλη της εκμάθησης μιας άλλης γλώσσας, ανεξάρτητα από το πόσο χρονών είστε. Αυτές οι μελέτες έχουν δείξει ότι οι δίγλωσσοι τείνουν να έχουν περισσότερο ανεπτυγμένο εγκέφαλο, καλύτερες μνήμες, είναι πιο δημιουργικοί, καλύτεροι λύνουν προβλήματα κ.λπ. Η δυνατότητα γρήγορης εναλλαγής μεταξύ εργασιών είναι ιδιαίτερα σημαντική στον σημερινό πολυάσχολο κόσμο των πολλαπλών εργασιών. Οι δίγλωσσοι μπορούν να κάνουν εναλλαγή μεταξύ εργασιών πολύ πιο γρήγορα από τους μονόγλωσσους ομολόγους τους και μπορούν να χειριστούν πολλές περισσότερες εργασίες ταυτόχρονα.

Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας μπορεί στην πραγματικότητα να μας προσφέρει μια καλύτερη κατανόηση της μητρικής μας γλώσσας και κουλτούρας. Αυτό είναι ένα από τα πιο απροσδόκητα πλεονεκτήματα της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας. Θα βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε πολύ περισσότερο όχι μόνο τα πολιτιστικά έθιμα, αλλά και τη γραμματική, το λεξιλόγιο και τα πρότυπα προφοράς της πρώτης σας γλώσσας. Αυτό εξηγεί πιθανώς τις βελτιώσεις στις δεξιότητες ακρόασης, ανάγνωσης και γραφής που μεταδίδει η ξένη γλώσσα στους πρώην μονόγλωσσους.

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο πρέπει να μάθετε μια ξένη γλώσσα είναι ότι η γνώση μιας ξένης γλώσσας ενισχύει τις γνωστικές και αναλυτικές σας ικανότητες. Η εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι δύσκολη και απαιτεί πολλή πνευματική άσκηση. Σε ατομικό επίπεδο, βελτιώνει την προσωπικότητα και αυξάνει την αίσθηση της αυτοεκτίμησής σας.  

ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Παράλληλα, συνεχίζονται ακόμη οι αιτήσεις για όλα τα προγράμματα τα οποία έχουν αντικείμενα:  

⦁     Διαδικτυακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή (25 ώρες)

⦁     Εθελοντισμός και κοινωνική δράση (25 ώρες)

⦁     Εξαρτήσεις και πρόληψη (15 ώρες)

⦁     Βασικά Αγγλικά Α1 (50 ώρες)

⦁     Οικιακή μελισσοκομία (25 ώρες)

⦁     Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες (25 ώρες)

⦁     Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου (25 ώρες)

Τα προγράμματα δύναται να υλοποιηθούν στις κοινότητες Βασιλικών, Τριλόφου και Θέρμης με την προϋπόθεση να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός αιτήσεων για έναρξη του κάθε προγράμματος.

Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες ανεξαρτήτως χώρας καταγωγής, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και μέλη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης με επίδειξη του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου του ενδιαφερόμενου.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης:

Τηλ. : 2313300730

Ταχ. Διεύθυνση: Ουγκώ Β. 4

Email: v.chrimatopoulos@thermi.gov.gr

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν έκτος από το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στην Θέρμη (2313300730), στο Κοινοτικό Κατάστημα Τριλόφου (2392330210), στο ΚΕΠ Βασιλικών (2396024040), στο ΚΕΠ Πλαγιαρίου (2313337500) και στο Κοινωνικό Φαρμακείο στην Ν. Ραιδεστό (2313300739 επιλογή 2). Τηρείται σειρά προτεραιότητας. 

Τα προγράμματα Δια Βίου Μάθησης υλοποιούνται από τον δήμο Θέρμης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Διά Βίου Μάθησης και Νεολαίας) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window