ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του φεστιβάλ Θέρμης Δρώμενα 2020#μένουμε_ασφαλείς. Η Θεατρική Ομάδα Βασιλικών παρουσιάζει την κωμωδία του Ευγένιου Λαμπίς «Στάχτη στα μάτια», σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Οικονόμου, στο Κινηματοθέατρο Bασιλικών ”Αλσος Φώφης Πατίκα” από την Παρασκευή 11 έως και τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 20.30.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Στα έργα του ο Λαμπίς έδωσε μια εξαίρετη εικόνα της μεσαίας αστικής τάξης, της εποχής του (19ος αιώνας) όπου ανήκε και ο ίδιος, και στην οποία είχε πάντα στραμμένο το ειρωνικό του βλέμμα· κανένα πρόσωπο των κωμωδιών του δεν βγαίνει αλώβητο από την έμφυτη γελοιογραφική του επιθετικότητα. Ο στόχος του, στο συγκεκριμένο έργο, ο «θεατρινισμός», το «δήθεν», ως μέσον για την κοινωνική ανέλιξη των μικροαστών χαρακτήρων του. Την εποχή που γράφτηκε το έργο ο αστός αναδεικνυόταν ως η νέα μεγάλη δύναμη, ο παντοδύναμος κυρίαρχος της κοινωνικής ζωής, ο οποίος δεν πιστεύει σε τίποτα παρά μόνον σε ό,τι μπορεί να δει, να αγγίξει και να αγοράσει.
Η παράσταση αυτή φτάνει στους θεατές μας, μετά από την περιπέτεια που περάσαμε και περνάμε όλοι μαζί, αυτήν της πανδημίας του covid-19. Μέσα από δυσκολίες, με διαδικτυακές πρόβες, με πρόβες με φόβο, με περιορισμούς, έφτασε σήμερα η ώρα να σας παρουσιάσουμε τη δουλειά μας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία όλων μας, συντελεστών και θεατών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Βαγγέλης Οικονόμου
Σκηνοθεσία -Εμψύχωση Ομάδας: Βαγγέλης Οικονόμου
Επιμέλεια Σκηνικών & Κοστουμιών: Αλέκα Μποχώρη
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης
Μουσική επιμέλεια: Βαγγέλης Οικονόμου

Διανομή
ΣΟΦΙ: Ευθυμία Παπαδοπούλου –Φανή Στυλιανού
Κα ΜΑΛΕΝΖΑΡ: Πωλίνα Μπιζέρα –Φανή Στυλιανού
ΜΑΛΕΝΖΑΡ: Σάκης Τασιάδης
ΦΡΕΝΤΕΡΙΚ: Γρηγόρης Γιαννακούδης
ΕΜΕΛΙΝ: Ευαγγελία Κερπινιώτη -Μαρία Κούσα
ΑΛΕΞΑΝΤΡΙΝ: Χρυσάνθη Κιδρολή
Κα ΡΑΤΙΝΟΥΑ: Ιωάννα Δουβίτσα -Ευθυμία Παπαδοπούλου
ΡΑΤΙΝΟΥΑ: Κωνσταντίνος Ιωάννογλου
ΓΚΡΟΥΜ: Έλενα Γκιόγκη
Κα ΝΤΥΦΩΣΕ: Στέλλα Αγγελακέρη
ΡΟΜΠΕΡ: Νίκος Γλιάς
ΖΟΖΕΦΙΝ: Ρένα Θωμαΐδου
Κα ΛΑΤΕΡΝΩ: Μαρίνα Κεντρωτή

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
33 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (1987-2020)
Η Θεατρική Ομάδα ιδρύθηκε πριν από τριαντατρία (33) χρόνια, τον Απρίλη του 1987, από τον εμψυχωτή θεάτρου-σκηνοθέτη Βαγγέλη Οικονόμου, μετά από πρωτοβουλία της “Πολιτιστικής Λέσχης Βασιλικών” σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης (Ν.Ε.Λ.Ε.) Θεσσαλονίκης. Έχει δουλέψει, τριάντα επτά (37) θεατρικά κείμενα, σε τριάντα (30) παραγωγές.

ΗΜΕΡΕΣ & ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ:
Παρασκευή 11-9, Σάββατο 12-9, Κυριακή 13-9, Δευτέρα 14-9
ώρα 20:30
Πληροφορίες: 6984010559

Απαραίτητη η προσέλευση τουλάχιστον 30΄ νωρίτερα της έναρξης & η χρήση μάσκας καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο