dhmarxos tzitzikwsta kalhΗ μεθοδολογία που θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη συμμετοχή του Δήμου Θέρμης στο “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” της UNESCO (Global Network of Learning Cities), συζητήθηκαν στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης του Δημάρχου κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, της Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO κ. Καίτης Τζιτζικώστα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Δρ. Γεώργιου Κουλαουζίδη και του εμπειρογνώμονα σε θέματα δια Βίου Μάθησης, κ. Αθανάσιου Σαρακίνου. Όπως είναι γνωστό ο Δήμος Θέρμης, είναι ένας από τους δώδεκα Δήμους της Ελλάδας, που έχουν ενταχθεί στο δυναμικό διεθνές δίκτυο των “Πόλεων που Μαθαίνουν” το οποίο στοχεύει στην υποστήριξη και κινητοποίηση των διαδικασιών και των πρακτικών δια Βίου Μάθησης σε επίπεδο δήμων και τοπικών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο.

Το δίκτυο που αριθμεί πάνω από 195 μέλη από 47 χώρες και αποτελεί πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO, που εδρεύει στο Αμβούργο της Γερμανίας. Η Ελλάδα, μάλιστα, είναι τρίτη χώρα, παγκοσμίως, σε αριθμό συμμετοχών.
Κατά τη σημερινή συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Θέρμης η κ. Τζιτζικώστα επανέλαβε πως στόχος της UNESCO είναι η διαμόρφωση ενός παγκοσμίου δικτύου πόλεων που θα κινητοποιήσει και θα στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες να δημιουργήσουν και να αξιοποιήσουν ευκαιρίες μάθησης και εξέλιξης για τους όλους τους πολίτες τους μέσα από δημιουργικό διάλογο την ανάπτυξη δεσμών και συνεργασιών και την ανάπτυξη των ανάλογων εργαλείων.
Συγκεκριμένα, το “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν” στοχεύει στη προαγωγή της Δια Βίου Μάθησης μέσα από την υλοποίηση πρακτικών στην εκπαίδευση, που ωφελούν σε μεγάλο βαθμό τους ενήλικες, στην ενδυνάμωση του διαλόγου μεταξύ των πόλεων-μελών του Δικτύου, καθώς και στη συνεργασία με διεθνείς οργανώσεις, δίκτυα και άλλους φορείς που προωθούν τη βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη στις πόλεις. Παράλληλα θα υλοποιούνται προγράμματα εκπαίδευσης για οικογένειες, ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών εκπαίδευσης. Άλλος ένας στόχος του δικτύου είναι η συμβολή στην επίτευξη των Στόχων της Αειφορικής Ανάπτυξης, ιδιαιτέρως εκείνων που αφορούν στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση και τη δια Βίου Μάθηση καθώς και στη δημιουργία ασφαλών, ανθεκτικών και αειφορικών πόλεων και οικισμών.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος στο πλαίσιο της συνάντησης επεσήμανε πως η συμμετοχή του Δήμου μας στο “Διεθνές Δίκτυο των Πόλεων που Μαθαίνουν”, σε συνδυασμό με την πρωτοβουλία σύστασης των “ΚύκλωνΜάθησης” συνιστούν σημαντικά πλεονεκτήματα που στοχεύουμε να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, προάγοντας κατά αυτόν τον τρόπο την παροχή ευκαιριών μάθησης για όλους τους πολίτες.
 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο