ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

συνάντηση δημάρχου με εργαζόμενουςΤη συμπαράσταση του ιδίου προσωπικά αλλά και του συνόλου της αυτοδιοίκησης προς τους εργαζομένους των προγραμμάτων του Ε.Σ.Π.Α. που είναι απλήρωτοι εξέφρασε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με αντιπροσωπεία των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι στις δομές που υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Ε.Σ.Π.Α. (Παιδικοί Σταθμοί, Βοήθεια στο Σπίτι, Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ) βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες δομές αναπτύσσονται από τους δήμους κατόπιν προγραμματικών συμβάσεων μεταξύ των φορέων της αυτοδιοίκησης και των ενδιάμεσων αρχών με στόχο την παροχή κοινωνικών υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην καταβολή των δόσεων προς τους δήμους έχουν ως αποτέλεσμα την πολύμηνη καθυστέρηση στην πληρωμή των εργαζομένων. Παρότι οι περισσότεροι δήμοι έχουν καλύψει με ίδιους πόρους μέρος των δεδουλευμένων το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα οξυμένο.

Τονίζεται ότι ειδικά για τους εργαζομένους σε δομές του δήμου Θέρμης έχουν καταβληθεί μέχρι σήμερα η μισθοδοσία τεσσάρων μηνών, ενώ στις αρχές Αυγούστου θα καταβληθεί η μισθοδοσία ενός ακόμη μήνα από πόρους του δήμου.

Ο κ. Παπαδόπουλος ενημέρωσε τους εργαζομένους για τις ενέργειες που έκανε τόσο ο δήμος Θέρμης όσο και τα συλλογικά όργανα της αυτοδιοίκησης για την ανάδειξη του προβλήματος και την στήριξη των εργαζομένων. Ανέδειξε παράλληλα τα προβλήματα που θα αναδειχτούν από τον Σεπτέμβριο μέσα από την εφαρμογή της νέας προκήρυξης των κοινωνικών προγραμμάτων.

Στη συνάντηση παράστησαν από την πλευρά του δήμου και η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Άννα Μίχου, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ» Φάνης Καρκατζούνης και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. και Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαγκάρης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο