Δελτία Τύπου|

Στο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών, Ορχηστρών και Χορωδιών το οποίο πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα, πήρε μέρος η σαξοφωνική ορχήστρα του Δήμου Θέρμης, Κουκλουσάξ. Το Φεστιβάλ έγινε το διήμερο 12 και 13 Νοεμβρίου 2022 και διοργανώθηκε από τον Δήμο Τρικκαίων και τον Σύλλογο Φίλων της Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων. Πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των 125 χρόνων ύπαρξης και λειτουργίας της ιστορικής Δημοτικής Φιλαρμονικής Τρικάλων, με την υποστήριξη και επιχορήγηση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η εκδήλωση έγινε με τη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης και με την υποστήριξη των φιλανθρωπικών σωματείων «Αγία Βαρβάρα» και «Φίλες της Αγάπης».

Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, το Σάββατο 12 Νοεμβρίου, δόθηκε μεγάλη συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης». Τη δεύτερη ημέρα, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου δόθηκαν δύο μικρές συναυλίες, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της πόλης των Τρικάλων και στο Γηροκομείο της Ι.Μ. Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, στα Μεγάλα Καλύβια του Δήμου Τρικκαίων.

Τα μουσικά σύνολα που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ ένωσαν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό σκοπό: το να ενισχυθούν με τρόφιμα το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Τρικκαίων και τα συσσίτια του Ιερού Ναού της Παναγίας Φανερωμένης, ώστε να στηριχθούν ευπαθείς ομάδες.

Παράλληλα δόθηκε η ευκαιρία σε πολίτες που δεν είναι δυνατόν εκ των πραγμάτων να παρευρεθούν στην προγραμματισμένη συναυλία του Σαββάτου, να παρακολουθήσουν μέρος της συναυλίας αυτής στους χώρους παραμονής τους.

Τα μουσικά σύνολα που πήραν μέρος στο φεστιβάλ ήταν:

– Η σαξοφωνική ορχήστρα του Δήμου Θέρμης, Κουκλουσάξ

– Η Δημοτική Φιλαρμονική Λαμίας,

– Το κιθαριστικό ντουέτο Αλεξάνδρας Χριστοδήμου και Γιάννη Πετρίδη

– Η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων

– Η Χορωδία Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης

Γαρδικίου και Πύλης,

– Η Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων

– Και το Δημοτικό Χορευτικό συγκρότημα Τρικάλων.

Η είσοδος ήταν ελεύθερη για το κοινό. Επειδή ακριβώς η συναυλία αφορά στην κοινωνική αλληλεγγύη, αντί εισιτηρίου, οι συμπολίτες προσέφεραν τρόφιμα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο