Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο δήμο Θέρμης δημιουργείται Συμβούλιο Νέων με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο! Νέοι και νέες ηλικίας από 15 έως 29 ετών από κάθε κοινότητα του δήμου θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Συμβούλιο Νέων, εφαρμόζοντας τη Σοσιοκρατική ή Κοινωνιοκρατική Κυκλική Μέθοδο. Στόχος είναι η ενίσχυση της έκφρασης, της ενεργού συμμετοχής των νέων, αλλά και της ενεργοποίησης τους σε τοπικό επίπεδο μέσα από μία ουσιαστική δημοκρατική διαδικασία, που βασίζεται σε κύκλους συναίνεσης και συνευθύνης και προκρίνει την ισοτιμία ανάμεσα στις κοινότητες του Δήμου.

Πρόκειται για ένα νέο μοντέλο, που υλοποιείται στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο και ο δήμος Θέρμης το φέρνει στην Ελλάδα. Με τη βοήθεια της Κοινωνιοκρατίας, νέοι και νέες θα αποφασίζουν οι ίδιοι και οι ίδιες για τις δράσεις που θεωρούν σημαντικές για τον τόπο τους, χωρίς μεσολαβητές και εξωτερικές παρεμβάσεις.

Με την καινοτόμο αυτής μεθοδολογία όσοι θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν:

να συντονίζoυν τις συναντήσεις και να συζητούν με ισοτιμία, διαφάνεια και συμπερίληψη,

► να αποφασίζουν με συναίνεση και όχι με πλειοψηφία ή το λόγο των δυνατών,

► να προτείνουν δράσεις με φροντίδα για τον τόπο τους,

► να υλοποιούν δράσεις με ανάληψη ευθυνών και όχι με συγκέντρωση εξουσιών,

► να δικτυώνονται μεταξύ τους, όσο και με άλλες αντίστοιχες ομάδες της Ευρώπης και του κόσμου.

Η κοινωνιοκρατία λειτουργεί με βάση την απόλυτη συναίνεση και όχι τη συγκέντρωση των εξουσιών σε μία ομάδα, ή ένα άτομο, ακόμη και στην πλειοψηφία. Είναι, λοιπόν σημαντικό για πρώτη φορά να ακουστούν όλοι. Κάνε, λοιπόν τη φωνή σου… Να ακουστεί!

Με αυτό το κεντρικό σύνθημα η Αντιδημαρχία Παιδείας, δια βίου μάθησης, πολιτισμού και νέας γενιάς καλεί όλους τους νέους του δήμου Θέρμης να συμμετέχουν ενεργά στις διαδικασίες για τη συγκρότηση του Συμβουλίου Νέων! Οι νέοι και οι νέες του δήμου Θέρμης για να δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει συμπληρώσουν  έως και τις 31.05.2020τ η φόρμα https://forms.gle/bNHE3a8XqV314ZKbA  που δημιουργήθηκε από το Τμήμα Κοινωνικής  Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Εθελοντισμού που “τρέχει” και στηρίζει το πρωτοπόρο αυτό πρότζεκτ. Η φόρμα έχει δημοσιευτεί στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και την ιστοσελίδα του δήμου Θέρμης  και θα παραμείνει ανοιχτή.

fb Συμβούλιο Νέων Δήμου Θέρμης https://bit.ly/2yonVEy

https://www.facebook.com/thermi.gov.gr/

https://twitter.com/DimosThermis

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στα τηλέφωνα 2313300765-766, e-mail: paideia@thermi.gov.gr


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο