475423“Πήγαμε για να προσφέρουμε, αλλά, τελικά, πήραμε εμείς αγάπη και χαρά.” ήταν τα λόγια των ανθρώπων της Ομάδας «Θεάτρου Όραμα» της ΔΕΠΠΑΘ που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Θέρμης και της ΔΕΠΠΑΘ και πρόσφεραν στους μικρούς και μεγάλους, που διαμένουν στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας προσφύγων, τους “Βάτραχους” του Αριστοφάνη σε ειδική διασκευή για παιδιά. Συγκινητική και παράλληλα χαρούμενη εμπειρία είχαν μικροί και μεγάλοι που παρακολούθησαν την παράσταση αφού “ταξίδεψαν” για λίγο , γέλασαν με την ψυχή τους και στο τέλος αγκάλιασαν με χαρά όλους τους συντελεστές της παράστασης. Η παρουσία του πιάνου για τις ανάγκες της παράστασης έδωσε την ευκαιρία στους μικρούς μουσικούς που ήταν εκεί να εξασκηθούν για λίγο σ’ αυτό.

SL37359758

Στη δράση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27/7, στις δύσκολες συνθήκες της δομής συμμετείχαν εθελοντικά όλοι οι συντελεστές Ομάδας Θεάτρου Όραμα στους οποίους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του δήμου της ΔΕΠΠΑΘ. Τη μετάφραση ανέλαβαν οι δύο εθελοντές συνδημότες μας Κώστας Τζούρας και Χασάν Μπαμπικέρ.
4454

Η δράση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 27/7, αποτελεί μέρος των παρεμβάσεων που έχει σχεδιάσει ο Δήμος Θέρμης για την ανακούφιση των ανθρώπων που ζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες στην προσωρινή ανοιχτή δομή φιλοξενίας στα Βασιλικά. Σήμερα πραγματοποιείται για δεύτερη φορά εικαστικό εργαστήρι για παιδιά με την εθελοντική, επίσης συμμετοχή και συντονισμό του εικαστικού Χρήστου Αλαβέρα και της Εύης Μπλούτσου. Τις δράσεις που υλοποιούνται με πρωτοβουλία του δήμου, της ΔΕΠΠΑΘ , των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας και τη στήριξη εθελοντών και εμπλουτίζονται συνεχώς στηρίζουν η Ύπατη Αρμοστεία, η οργάνωση Save the Children και η οργάνωση Mam Beyond Borders.

Οι συντελεστές της χθεσινής παράστασης:
Σκηνοθεσία: Θεόφιλος Λάλος
Σκηνογραφία: Μαρία Καβαλιώτη
Πιάνο | Διδασκαλία τραγουδιών: Άγγελος Τσανακάς
Χορογραφία: Ελένη Συνδίκα
Ηχοφωτιστική κάλυψη: Γρηγόρης Μόσχου
Παίζουν :
Γρηγόρης Σούγγαρης, Θεόφιλος Λάλος, Ηλίας Μπερμπέρης, Βάντα Ερμείδου, Τζένη Σταθοπούλου, Γιάννης Λάσκος, Νίκος Γραμματικόπουλος, Δημήτρης Δήμου, Σμαρώ Τσιφουτίδου, Τάνια Βρατσκίδου, Ντίνα Ντισλή, Σοφία Ιεροδιακόνου, Βασιλική Φακή, Μαρία Τριανταφυλλίδου, Παναγιώτης Παπαντωνίου.

Λίγα λόγια για το έργο …
Το θέατρο πάει κατά διαόλου. Οι άνθρωποι μαγεμένοι από την τηλεόραση, σταμάτησαν να σκέφτονται κι έγιναν χαζοχαρούμενα βατράχια. Ο κόσμος πάει από το κακό στο χειρότερο κι ο θεός Διόνυσος -προστάτης της Τέχνης του Θεάτρου- είναι απελπισμένος. Αποφασίζει λοιπόν να κατέβει στον Άδη, ντυμένος Ηρακλής, μαζί με τον υπηρέτη του Ξανθία και τον γάιδαρό τους για να φέρει πάλι πίσω στη ζωή τους μεγάλους ποιητές του θεάτρου μας, τον Αισχύλο και τον Ευριπίδη, ώστε να ξανακάνουν τους ανθρώπους όπως πρώτα: ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ! Μια απολαυστική κωμωδία που όποιος την αγνοήσει… Χάνει!!!
………………………………………………………………………………………………….
Καλλιτεχνική διεύθυνση θεάτρου: Θεόφιλος Λάλος


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο