Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Τρία σημαντικά αιτήματα που αφορούν στη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Θέρμης, συζητήθηκαν κατά τη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής,  που πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και κατά την οποία εξετάστηκαν θέματα μεταφοράς μαθητών, Σχολείων που δεν εμπίπτουν στην προβλεπόμενη από το Νόμο χιλιομετρική απόσταση.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν, η Πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΕΔ ΚΜ), η Διευθύντρια Κίνησης του ΟΑΣΘ κ. Αικατερίνη Σίσκου, η Γραμματέας της Επιτροπής παρέκκλισης κ. Σοφία Γυμνοπούλου και η Σύμβουλος της Αντιπεριφερειάρχη κ. Φωτεινή Σαββοπούλου.

Στο πλαίσιο της σύσκεψης, συζητήθηκαν τρία σημαντικά αιτήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών του Δήμου Θέρμης:

• Το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών της Καρδίας προς το ΓΕΛ Μίκρας στον Τρίλοφο, όπου, όπως είναι γνωστό τον περασμένο Νοέμβριο δόθηκε η προσωρινή λύση της μεταφοράς των μαθητών με λεωφορείο των ΚΤΕΛ μισθωμένο από τον ΟΑΣΘ, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες της Αντιδημαρχίας Παιδείας, της Διεύθυνσης του ΓΕΛ Μίκρας, τις υποστηρικτικές κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Μίκρας και της μαθητικής κοινότητας του ΓΕΛ Μίκρας, που είχαν ως αίτημα την έγκριση του δρομολογίου με δημόσια σύμβαση.
Η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου και η Επιτροπή παρέκκλισης συμφώνησαν το δρομολόγιο Καρδία-Τρίλοφος-Καρδία να γίνει -με παρέκκλιση-με δημόσια σύμβαση και μίσθωση λεωφορείου από την καινούρια σχολική χρονιά 2019-2020 και ζήτησε από τον ΟΑΣΘ τη συνέχιση του δρομολογίου μέχρι το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς.
Ωστόσο από πλευράς ΟΑΣΘ εκφράστηκε πρόθεση διακοπής του δρομολογίου, παρά το ότι υπάρχει ενεργή σύμβαση, με αποτέλεσμα τόσο ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος όσο και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου, να αντιδράσουν έντονα, προειδοποιώντας μάλιστα για νέο κύμα κινητοποιήσεων στην περιοχή.
• Σε ότι αφορά τέλος τη μεταφορά των μαθητών από το Πλαγιάρι προς τον Τρίλοφο αποφασίστηκε η συνέχιση του δρομολογίου όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα.
• Για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, του 2ου ΓΕΛ Μίκρας ,που βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας και στο οποίο προσέρχονται καθημερινά με μισθωμένα λεωφορεία οι μαθητές του Πλαγιαρίου και των Ταγαράδων, αλλά δε συμβαίνει το ίδιο με τους μαθητές του Νέου Ρυσίου (οι οποίοι λόγω της μη τακτικής συγκοινωνίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και της σχετικής επικινδυνότητας του δρόμου ταλαιπωρούνται κατά την προσέλευσή τους), ζητήθηκε όπως και στο παρελθόν, η αύξηση των δρομολογίων της αστικής γραμμής, κάτι το οποίο απορρίφθηκε από την πλευρά του ΟΑΣΘ και κατά τη χθεσινή σύσκεψη. Ο Δήμαρχος Θέρμης μετά από την αρνητική αυτή στάση, δεσμεύτηκε  να βρει ο ίδιος άμεση λύση στο θέμα, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι μαθητές του Νέου Ρυσίου κατά το βέλτιστο δυνατό τρόπο.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window