Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

laikh trilofos prwthΜε χαμόγελα ικανοποίησης για τη λειτουργία της νέας λαϊκής αγοράς της περιοχής τους, υποδέχτηκαν νωρίς σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου το Δήμαρχο Θέρμης κ. Θεόδωρο Παπαδόπουλο και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος κ. Κώστα Γιουτίκα, αψηφώντας τη βροχή που κάθε άλλο παρά τους εμπόδισε και σήμερα να κάνουν τις αγορές τους στη νεοσύστατη Λαϊκή αγορά της περιοχής τους. Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης, επισκέφτηκαν λίγο μετά τις 10 το πρωί το χώρο, προκειμένου να διαπιστώσουν αν έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η νέα λαϊκή να είναι λειτουργική, καθαρή, αισθητικά αναβαθμισμένη και εύκολα προσβάσιμη στους δημότες, με τρόπο που να επιτρέπει  την άνετη περιήγηση και τις αγορές τους.
Τόσο ο Δήμαρχος Θέρμης όσο και ο Αντιπεριφερειάρχης συζήτησαν με παραγωγούς, πωλητές αλλά και κατοίκους σε μία προσπάθεια να διερευνηθούν τυχόν δυσλειτουργίες και να αντιμετωπιστούν άμεσα και αποτελεσματικά.

laikh trilofos poly kalh dhmarxosΠρωταρχικός στόχος όλων είναι να τηρούνται σχολαστικά οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας τόσο κατά τη διάρκεια λειτουργίας της όσο και μετά το πέρας της.
Παράλληλα, κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής είναι οι καταναλωτές να εξυπηρετηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να μπορούν άμεσα να διακρίνουν τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες πωλητές και να εξασφαλίζεται η άνετη κίνηση εντός του χώρου της λαϊκής. Στην κατεύθυνση αυτή διαμορφώθηκαν μεγάλοι διάδρομοι και ελεύθεροι χώροι μεταξύ των πάγκων και κατά μήκος της λαϊκής.
Φανερά ικανοποιημένος άλλωστε, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος καθώς μία επίμονη και μακρά προσπάθεια, που αποτελούσε άλλωστε και πάγιο αίτημα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής,  ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει και την εξαιρετική τη συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Αντιπεριφερειάρχη κ.Κωνσταντίνο Γιουτίκα.

laikh trilofos poly kalh 2laikh trilofos pagkos dhmarxoslaikh trilofos makrinh kalhlaikh trilofos dhmarxos perpatalaikh trilofos dhmarxos liantas

Δήμαρχος και Αντιπεριφερειάρχης επισκέφτηκαν στο σύνολό τους πενήντα περίπου πάγκους των παραγωγών και επαγγελματιών της νεοϊδρυθείσας λαϊκής αγοράς και τους ευχήθηκαν καλή αρχή και καλή δουλειά.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το σύστημα διακριτότητας, δηλαδή του διαχωρισμού των παραγωγών – επαγγελματιών στη νεοϊδρυθείσα λαϊκή αγορά της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου συνολικά ο αριθμός των θέσεων των πωλητών είναι πενήντα (50), και συγκεκριμένα:
Στον Τομέα των Παραγωγών των Πωλητών: είκοσι εννιά (29) θέσεις :
• αβγά σφραγισμένα με το διακριτικό αριθμό του παραγωγού: δύο (2) θέσεις
• άνθη, καλλωπιστικά φυτά και κηπευτικό χώμα που δεν έχει υποστεί βιομηχανική επεξεργασία: μία (1) θέση
• ελιές: δύο (2) θέσεις
• οίνος εμφιαλωμένος, ο οποίος έχει παραχθεί, εμφιαλωθεί και επισημανθεί, σύμφωνα με τη κείμενη ενωσιακή και εθνική αμπελοοινική νομοθεσία: δύο (2) θέσεις.
• μέλι τυποποιημένο: δύο (2) θέσεις
• οπωροκηπευτικά: δεκαέξι (16) θέσεις
• όσπρια: μία (1) θέση
• πουλερικά και κουνέλια που πληρούν τους κανόνες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, σύμφωνα με τη κείμενη νομοθεσία: μία (1) θέση
• νωπά αλιευτικά προϊόντα θάλασσας, γλυκών υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας: μία (1) θέση
• τυροκομικά προϊόντα, εφόσον έχουν παραχθεί σε εγκεκριμένη εγκατάσταση, φέρουν σήμανση αναγνώρισης: μία (1) θέση.

laikh trilofos dhmarxos milalaikh trilofos dhmarxos agalialaikh dhmarxos pagoslaikh dhmarxos gioytikas teleftaia

Στον Τομέα τώρα των Επαγγελματιών Πωλητών προβλέπονται: είκοσι μία (21) θέσεις Κατηγορίες και συγκεκριμένα:
• νωπών οπωροκηπευτικών, αβγών, κομμένων ανθέων: έξι (6) θέσεις
• νωπών αλιευτικών προϊόντων (θαλάσσης, γλυκέων υδάτων, ιχθυοκαλλιέργειας): δύο (2) θέσεις
• κατεψυγμένων ειδών αλιείας – αλιευμάτων, λαχανικών, σφολιάτας και παρασκευασμάτων ζύμης:μία (1) θέση
• ειδών κυλικείου (σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις: μία (1) θέση
• ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών (τσάντες, ζώνες, πορτοφόλια): έξι (6) θέσεις
• ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών με το μέτρο, εκκλησιαστικών ειδών καθώς και ειδών παντοπωλείου (μη εδώδιμα): δύο (2) θέσεις

• ειδών και υποβοηθητικών καλλιέργειας ανθοκομικής (πήλινες, πλαστικές γλάστρες, χώμα), καλλωπιστικών φυτών, πολλαπλασιαστικού υλικού (φυτώρια κηπευτικών, δενδρυλλίων οπωροφόρων, αμπέλου),: μία (1) θέση,
• ειδών παντοπωλείου (τρόφιμα σε στερεά ή υγρή μορφή, εδώδιμα, τυροκομικά και αλλαντικά), χαρτιού ατομικής ή οικιακής φροντίδας καθώς και ξηρών καρπών, μελιού, ζαχαρωδών προϊόντων , τυποποιημένου κομμένου καφέ: δύο (2) θέσεις .
Όπως είναι γνωστό στη δημοτική κοινότητα Τριλόφου η νέα λαϊκή αγορά λειτουργεί πλέον επί της οδού Νίκου Καζαντζάκη, από τη συμβολή της με την οδό Ν.Γ. Πεντζίκη έως τη συμβολή της με την οδό Σαμαράκη, καθώς και επί των οδών που περικλείουν το οικοδομικό τετράγωνο 16 και τις οδούς Βαφοπούλου, Αινεία και Ν.Γ Πεντζίκη.

laikh trilofos apo pshlalaikh trilofos 2laikh trilofos 4laikh trilofos 5

Ως ημέρα λειτουργίας της έχει καθοριστεί με σχετική απόφαση: η Παρασκευή. Με την ίδρυση και λειτουργία των λαϊκών αγορών σε Νέα Ραιδεστό και Τρίλοφο, στο εξής συνολικά έξι λαϊκές αγορές θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των συνδημοτών μας σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης. Σήμερα, δεκάδες συνδημότες μας επισκέφτηκαν τη Λαϊκή αγορά Τριλόφου, από νωρίς το πρωί παρά τη βροχή προκειμένου να κάνουν τις αγορές τους .


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window