Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

YPOTHIKOFYLAKIO 2Με στόχο τη διατήρηση και τη συνέχιση της λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου της Δημοτικής Κοινότητας Βασιλικών, έξι Βουλευτές της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης κατέθεσαν αίτημα τροπολογίας – προσθήκης στο σχέδιο Νόμου που προβλέπει κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών. Πρόκειται για τους Βουλευτές κ.Θεόδωρο Καράογλου, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ,κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  κ. Σάββα Αναστασιάδη, Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης ΝΔ, κ. Κατερίνα Μάρκου, Ανεξάρτητη Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης, κ. Γεώργιο Βαγιωνά, Βουλευτή Περιφέρειας Χαλκιδικής ΝΔ και Αριστείδη Φωκά, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης της Ένωσης Κεντρώων, οι οποίοι κατέθεσαν αίτημα τροπολογίας και προσθήκης στο σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας με τίτλο «Σύσταση του Οργανισμού Εθνικού Κτηματολογίου», σύμφωνα με το οποίο διευκρινίζονται οι σημαντικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να παραμείνει και να συνεχίσει τη λειτουργία του το Υποθηκοφυλακείο Βασιλικών.

Ειδικότερα, στην αιτιολογική έκθεση επισημαίνεται μεταξύ άλλων, η μεγάλη επιβάρυνση των δημοτών σε περίπτωση κατάργησης του Υποθηκοφυλακείου, καθώς τα γεωγραφικά του όρια, εκτείνονται από ολόκληρη σχεδόν την περιοχή της Ανατολικής Θεσσαλονίκης έως και τη δυτική πλευρά της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής και στην αρμοδιότητά του εντάσσονται οι κτηματικές περιοχές Επανωμής και Μεσημερίου του Δήμου Θερμαϊκού, οι κτηματικές περιοχές Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Τριλόφου, Καρδίας Άνω και Κάτω Σχολαρίου, Βασιλικών, Λακκιάς, Αγίας Παρασκευής, Περιστεράς, Συρωτής, Αγίου Αντωνίου, Λιβαδίου και Μονοπήγαδου του Δήμου Θέρμης από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης. Επίσης, στην αρμοδιότητα του Υποθηκοφυλακείου Βασιλικών, εντάσσονται και περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής όπως : Γαλάτιστας, Δουμπιών, Σανών και Γλαρινού του Δήμου Πολυγύρου, Νέας Καλλικράτειας, Λακκώματος, Νέας Ηράκλειας, Αγίου Παύλου, Ροδόκηπου, Σωζόπολης, Νέων Συλλάτων, Νέας Γωνιάς, Κρήνης, Πετραλώνων και Ελαιοχωρίων του Δήμου Προποντίδας.
Το αίτημα τροπολογίας – προσθήκης στο σχέδιο Νόμου, που κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή κ. Καράογλου και συνυπέγραψαν επιπλέον πέντε Βουλευτές παρουσιάζεται ακολούθως:

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΚΕΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ 1


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο