Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

Σε οικογένειες μαθητών της γειτονικής Ιταλίας φιλοξενήθηκαν από τις 24 έως 28 Οκτωβρίου, αντιπροσωπεία από δύο δασκάλους και τέσσερις μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου. Συγκεκριμένα η αντιπροσωπεία του σχολείου, στο πλαίσιο της δεύτερης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth” επισκέφθηκε την Ιταλία και συγκεκριμένα σχολεία που βρίσκονται στα χωριά Ripi και Torrice της επαρχίας Frosinone. Τα παιδιά εκτός από τη φιλοξενία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος στις οποίες συμμετείχαν ενεργά εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Ιταλία, αλλά και από άλλες χώρες, όπως Κροατία, Ισπανία, Πολωνία και Ιρλανδία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε ιταλικές οικογένειες.

Κατά τη διάρκεια κοινής εκδήλωσης όλες οι αντιπροσωπείες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους από τη δεύτερη θεματική ενότητα για την υγιεινή διατροφή και τον υγιεινό τρόπο διαβίωσης και ανακάλυψαν το περιεχόμενο της τρίτης κάψουλας με θέμα τους πρόσφυγες. Οι εκπρόσωποι των χωρών πήραν μαζί τους ερωτήματα για να τα επεξεργαστούν και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα στο επόμενο ταξίδι στην Ιρλανδία.

Τέλος, στον ελεύθερο χρόνο τους ξεναγήθηκαν στο Casamari Abbey, στους καταρράκτες του γραφικού χωριού Isola Liri, στη βιβλιοθήκη  Giovardiana στο Veroli και περιηγήθηκαν στα πανέμορφα σοκάκια του, καθώς επίσης και στα πιο σημαντικά αξιοθέατα και πλατείες της Ρώμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο