Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Το Σχέδιο Erasmus+ 2019-1-EL01-KA101-061976 «Ας κάνουμε το σχολείο μας πιο διεθνές και πιο ψηφιακό» (“Let’s make our school more international and more digital”) του Δημοτικού Σχολείου Ταγαράδων πέρασε στην κύρια φάση υλοποίησης, με την ολοκλήρωση της πρώτης κινητικότητας εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα, η Διευθύντρια Βασιλική Αδαμοπούλου και η Υποδιευθύντρια Βασιλική Γραφιαδέλλη ταξίδεψαν από 11 μέχρι τις 19 Ιανουαρίου στην Τενερίφη προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Digital Turn: How to make your school more digital” με θέμα την ενσωμάτωση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Για εφτά ημέρες από τις 9:00 ως τις 17:30 οι δύο εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα προωθήσουν τον στόχο του Σχεδίου για εντατικότερη και αποδοτικότερη χρήση των νέων τεχνολογιών στην παρεχόμενη εκπαίδευση και την οργάνωση της σχολικής ζωής γενικότερα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος αφορούσαν: τον ρόλο της ηγεσίας και τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονέων στην ψηφιακή στροφή του σχολείου, την αναβάθμιση της ψηφιακής υποδομής, την πολιτική για την ψηφιακή ασφάλεια, την υποστήριξη της παιδαγωγικής καινοτομίας και την επιμόρφωση και υποστήριξη των εκπαιδευτικών, και τη δημιουργία και αδειοδότηση ψηφιακών πόρων μάθησης. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ενημερώθηκαν εκτενώς για τα αποτελέσματα της έρευνας για την ψηφιακή καινοτομία στα σχολεία και το πλαίσιο Fullan, και για παραδείγματα επιτυχημένων ψηφιακών καινοτομιών σε σχολεία του εξωτερικού.

Επιπλέον, οι εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες (Γερμανία, Εσθονία, Πολωνία, Σουηδία, Ισπανία, κ.α.) ανταλλάσσοντας εμπειρίες τόσο για το αντικείμενο του σεμιναρίου όσο και για την οργάνωση της εκπαίδευσης στις άλλες χώρες και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για μελλοντικές συνεργασίες με σχολείο της Εσθονίας στο πλαίσιο του Σχεδίου Erasmus+ που υλοποιεί το σχολείο.
Οι εκπαιδευτικοί επέστρεψαν ενθουσιασμένοι από την εμπειρία που έζησαν και προετοιμάζονται για τη διάχυση των αποτελεσμάτων στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς αλλά και στους μαθητές και τους γονείς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο