Κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρέθηκε σήμερα στο δήμο Θέρμης προκειμένου να διενεργήσει προληπτικά τεστ ανίχνευσης του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2 σε ομάδα εργαζομένων του δήμου. Συγκεκριμένα, έγιναν σαράντα τεστ τα οποία αφορούσαν υπαλλήλους οι οποίοι εργάζονται σε κοινωνικές δομές όπως το “Βοήθεια στο Σπίτι”, που έρχονται σε καθημερινή επαφή με ευπαθείς ομάδες, καθώς και εργαζόμενους σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ. Όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Οι εργαζόμενοι του δήμου Θέρμης υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για προληπτικούς λόγους, αλλά και όποτε υπάρχει κάποιο ύποπτο κρούσμα. Οι έλεγχοι είναι δωρεάν, καθώς καλύπτονται από ίδιους πόρους του δήμου και διενεργούνται είτε από τον ΕΟΔΥ είτε από το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ) με το οποίο έχει συμβληθεί ο δήμος για τη διενέργεια των τεστ covid-19 για όλο το προσωπικό του.

Μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί συνολικά 529 τεστ στους εργαζόμενους του δήμου και βρέθηκαν μόλις έντεκα θετικά (ποσοστό θετικότητας 2{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78}). Τα τεστ γίνονται κατά βάση στο ΕΚΕΤΑ, στο Κέντρο Διαχείρισης Covid το οποίο λειτουργεί ο δήμος και σε κάποιες εξαιρετικές περιπτώσεις σε δημόσιες υγειονομικές δομές (Κέντρο Υγείας Θέρμης, Νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς).

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων στο δήμο είναι πρώτη μας προτεραιότητα και κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο ώστε να περιορίσουμε στο ελάχιστο της διασπορά του ιού. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το Κέντρο Διαχείρισης Covid, ο μόνος δήμος ο οποίος συγκρότησε μια τέτοια δομή, κι επίσης, φροντίσαμε ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν πρόσβαση σε δωρεάν τεστ. Το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα είναι πολύ θετικό κι αυτό, πέρα από τη διασφάλιση της υγείας των δημοτικών υπαλλήλων, μας επιτρέπει να λειτουργούμε απρόσκοπτα και τις υπηρεσίες μας, κυρίως αυτές που έχουν να κάνουν με τον πολίτη και ιδιαιτέρως με τις ευπαθείς ομάδες”, δήλωσε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο