Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|


Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται από τα ξημερώματα της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης καθώς αναμένονται στην περιοχή έντονες βροχοπτώσεις, μαζί και πολύ δυνατοί άνεμοι στη διάρκεια της ημέρας. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από σήμερα Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις και ισχυρές καταιγίδες στην περιοχή του δήμου Θέρμης. Για το λόγο αυτό οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου είναι σε ετοιμότητα με όλα τα τεχνικά μέσα και το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό για άμεση επέμβαση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεχτικοί μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, οι πολίτες θα πρέπει να φροντίσουν ώστε:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

Να προφυλαχθούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης οι πολίτες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη στο τηλέφωνο 6972312198 ή τον αντιδήμαρχο Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλη Μουστάκα στο τηλέφωνο 6981304515. Επίσης μπορούν να καλούν στο σταθερό τηλέφωνο 2310466339 έως τις 8 μμ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window