Στην αποξήλωση περιπτέρων, των οποίων έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας καθώς παραμένουν ανενεργά για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, προχωρά ο δήμος Θέρμης. Πρόκειται για την υλοποίηση ομόφωνης απόφασης την οποία είχε λάβει το δημοτικό συμβούλιο, βάσει της οποίας καταργούνται οριστικά οι θέσεις των συγκεκριμένων περιπτέρων και τα κουβούκλιά τους απομακρύνονται προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος του πεζοδρομίου τον οποίο καταλαμβάνουν.

Η αποξήλωση των ανενεργών περιπτέρων ξεκίνησε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου από την κοινότητα Θέρμης και θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες στις κοινότητες Νέας Ραιδεστού, Πλαγιαρίου και Βασιλικών. Τις εργασίες απομάκρυνσης των περιπτέρων πραγματοποιεί το τμήμα Συντήρησης και Αυτεπιστασίας του δήμου Θέρμης υπό την επίβλεψη του αρμόδιου αντιδημάρχου Βασίλη Μουστάκα. Θα απομακρυνθούν συνολικά πέντε περίπτερα, από ένα σε Θέρμη (Ιασωνίδου – Κ. Χάψα, πλησίον Πολιτιστικού Κέντρου), Νέα Ραιδεστό (έναντι ιερού ναού Αγίου Αθανασίου), Πλαγιάρι (τοποθεσία Μπελμόντ) και δύο στα Βασιλικά (πλατεία Χάνια και οδός Φώφης Πατίκα).

Τα τελευταία χρόνια προέκυψε σοβαρό πρόβλημα ρύπανσης και ακαλαισθησίας του περιβάλλοντος χώρου των πλατειών – πεζοδρομίων σχεδόν στο σύνολο των οικισμών του δήμου Θέρμης από τα εγκαταλειμμένα περίπτερα, τα οποία είχαν γίνει εστίες μόλυνσης καθώς και σημεία συγκέντρωσης διαφόρων παραβατικών ατόμων. Τα περίπτερα αυτά στο σύνολο τους, τα μίσθωναν δημότες οι οποίοι κατείχαν την άδεια λειτουργίας, σε τρίτους, αποκομίζοντας μηναίο εισόδημα από το συμφωνηθέν μίσθωμα. Κάποια από τα περίπτερα αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα επί πολλά έτη γιατί οι δικαιούχοι της άδειας λειτουργίας τους είχαν αποβιώσει χωρίς να προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία τη δυνατότητα μεταβίβασης της αδείας. Άλλα είχαν εγκαταλειφθεί και δεν λειτουργούσαν επίσης επί πολλά χρόνια ρυπαίνοντας τον περιβάλλοντα χώρο, γιατί δεν υπήρχε ενδιαφέρον για μίσθωση από τρίτους.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Βογιατζή επί αντιδημαρχίας του οποίου ξεκίνησε ο σχεδιασμός για την αποξήλωση των περιπτέρων “για να αντιμετωπιστεί το όλο θέμα οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου διαχειρίστηκαν το θέμα εφαρμόζοντας τις ισχύουσες κανονιστικές διατάξεις. Επιδείχτηκε ιδιαίτερη ευαισθησία προς τους ιδιοκτήτες των αδειών λειτουργίας των περιπτέρων, με αλλεπάλληλες επικοινωνίες, παραβιάζοντας στο σύνολο των περιπτώσεων τους χρονικούς περιορισμούς άσκησης των διατάξεων, αποκλειστικά και μόνο για να τους δοθεί χρόνος για την λειτουργία τους. Ο εντοπισμός των κλειστών περιπτέρων που ρύπαιναν τους χώρους έγινε αποκλειστικά έπειτα από υποδείξεις των τοπικών κοινοτήτων. Οι αποξηλώσεις τους έγιναν επίσης έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αρμοδίων δημοτικών οργάνων”.



Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο