Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με πρωτοβουλία του δήμου Θέρμης θα επιταχυνθεί η διαδικασία καταγραφής των νοικοκυριών που έχουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης μέσα από τη δικτύωση των κοινωνικών δομών αλλά και των εθελοντικών κοινωνικών φορέων του δήμου Θέρμης.

Σε πρώτη φάση έχει επιτακτικό χαρακτήρα η άμεση καταγραφή όλων των συμπολιτών μας που έχουν πρόβλημα ηλεκτροδότησης. Οι πληροφορίες που υπάρχουν στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου θα εμπλουτιστούν  με τη δικτύωση όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στο δήμο. Για το λόγο αυτό θα γίνουν συσκέψεις εργασίας με όλους τους φορείς ανά Δημοτική Ενότητα.

Στις συσκέψεις αυτές θα συμμετέχουν : Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτήτων, οι Κοινωνικές δομές του δήμου, οι κοινωνικές πρωτοβουλίες και τα σωματεία του δήμου, οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας, των επαγγελματιών, των σχολείων και των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων, των αγροτικών και παραγωγικών συνεταιρισμών, το δίκτυο εθελοντών και πολιτικής προστασίας και γενικά όλο το δυναμικό των ενεργών πολιτών.

Στόχος των συναντήσεων είναι η ενημέρωση όλων των φορέων και των πολιτών ώστε να συγκεντρωθούν οι απαραίτητες πληροφορίες το ταχύτερο δυνατόν. Συντονιστικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα αναλάβουν οι Πρόεδροι όλων των Κοινοτήτων του δήμου και οι Κοινωνικές δομές στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Παράλληλα σε δημοτικό επίπεδο θα συγκροτηθεί συντονιστική ομάδα που θα αναλάβει την συγκέντρωση και προώθηση των δεδομένων και την επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος καθώς και όλες τις έκτακτες κοινωνικές ανάγκες, που σχετίζονται με τη ΔΕΗ, ώστε αυτές να επιλύονται άμεσα και σε τοπικό επίπεδο.

Οι συναντήσεις θα οργανωθούν :

Στη Θέρμη, στο Πολιτιστικό Κέντρο, Τρίτη 10/12, ώρα 17.00 

Στον Τρίλοφο, Δημοτικό κατάστημα, Τρίτη 10/12, ώρα 20.00

Στα Βασιλικά, Δημοτικό Κατάστημα, Τετάρτη 11/12, ώρα 18.00

 Παράλληλα ο δήμος Θέρμης θα αναλάβει πρωτοβουλίες, με βάση και την σχετική ανακοίνωση της ΚΕΔΕ, ώστε :

  • Να επεκταθεί η διαδικασία αποκατάστασης ηλεκτροδότησης των νοικοκυριών που έχουν αδυναμία τακτοποίησης των λογαριασμών χωρίς ημερολογιακό όριο.
  • Να αναπτυχθεί η καμπάνια ενημέρωσης των καταναλωτών για το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) της ΔΕΗ.
  • Να ενταχθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου στο ειδικό εκπτωτικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καθώς και όλες οι δομές της Εκκλησίας  και της Κοινωνίας των Πολιτών.
  • Να μειωθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ, γενικό και κοινωνικό οικιακό.
  • Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο των αιτούντων με τη συμβολή και των κοινωνικών δομών του δήμου.
  • Να μη γίνει καμία διακοπή ηλεκτροδότησης σε νοικοκυριό στο δήμο Θέρμης.
  • Να υποστηριχθούν από ειδικό λογαριασμό της πολιτείας όλες οι ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πολιτών.

Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window