Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

afisa viaΟι γυναίκες Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Θέρμης, συνεχίζουν την Πρωτοβουλία Αιρετών Γυναικών Δήμου Θέρμης ενάντια στη βία κατά των γυναικών, η οποία ξεκίνησε τον περασμένο Μάρτιο, και πραγματοποιούν τριήμερο δράσεων στις 28,29 και 30 Νοεμβρίου.
Αναγνωρίζοντας το πρόβλημα της βίας κατά των γυναικών ως ένα από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που πλήττουν γυναίκες και οικογένειες κάθε εκπαιδευτικού, μορφωτικού, οικονομικού και κοινωνικού επιπέδου, ανεξάρτητα από εθνικές, φυλετικές ή πολιτισμικές ιδιαιτερότητες.
Οι έρευνες αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει, κάποια στιγμή στη ζωή της, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από κάποιο σύντροφο.
Οι κοινωνικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση, και η ανεργία ιδιαίτερα, εντείνουν το φαινόμενο.
Η γυναίκα – θύμα κακοποίησης δεν φέρει την ευθύνη! Δεν μπορεί να σταματήσει μόνη τη βία, αλλά, μπορεί να αντιδράσει και να αντισταθεί!
Γι’ αυτούς τους λόγους με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών (25 Νοεμβρίου) πραγματοποιούν τις παρακάτω δράσεις:
– Παρασκευή 28/11, ώρα 12.00 – 12.15
Οι εργαζόμενες στις Υπηρεσίες και τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Θέρμης, που επιθυμούν να συμμετέχουν, θα τηρήσουν ενός τετάρτου σιωπή, συμβολικά, ώστε να παρακινήσουν τις γυναίκες που πλήττονται να σπάσουν τη σιωπή τους και να ευαισθητοποιηθεί η κοινωνία, με σύνθημα: ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

-Σάββατο 29/11, ώρα 11.00 -13.00
Ομάδες εθελοντών –εθελοντριών θα μοιράζουν σε κεντρικά σημεία του Δήμου Θέρμης το λευκό κορδελάκι που συμβολίζει την εναντίωση των ανδρών στη βία.

– Κυριακή 30/11, ώρα 10.00
Εθελοντές και εθελόντριες θα σχηματίσουν τη λευκή κορδέλα στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα σαξοφώνων Κukluxsax του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

φυλλαδιο ενημέρωσης (ηλεκτρ.)

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

afisaΟι εκλεγμένες γυναίκες – δημότισσες του Δήμου Θέρμης αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου):

– να δημοσιοποιήσουν το σοβαρότατο κοινωνικό πρόβλημα της κακοποίησης των γυναικών

– να απευθυνθούν στην κοινωνία για να αντιδράσουμε στη βία κατά των γυναικών και των αδύναμων μελών της οικογένειας  ευρύτερα, και

– να ενημερώσουν τις γυναίκες για τις διεξόδους που προσφέρονται, ώστε να προστατεύσουν τα στοιχειώδη δικαιώματα τους ως γυναίκες και μητέρες.

Στις 7,8 και 9 Μαρτίου σας προσκαλούν γυναίκες και άνδρες να συμμετέχετε στις δράσεις που διοργανώνουν για να ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ!

 Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

Ø      Παρασκευή 7/3

Οι εργαζόμενες στις Υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης, που επιθυμούν να

συμμετέχουν, θα τηρήσουν σιωπή 15’ (ένα τέταρτο της ώρας), από τις

 12.00 έως τις 12.15, με το σύνθημα:

 ΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ ΜΑΣ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ

Ø      Σάββατο 8/3

 Ομάδες εθελοντών – εθελοντριών θα μοιράζουν, 11.00 – 13.00, το

 λευκό κορδελάκι σε κεντρικά σημεία του Δήμου Θέρμης

Ø      Κυριακή 9/3

Διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο

 Θέρμης, με ομιλίες ειδικών και προβολή ταινίας, ώρα 19.00.

 βια φυλλαδιο ενημερωσης ηλεκτρονικό

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window