Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Την πρώτη θέση στον μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», στον οποίο συμμετέχουν σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, καθώς και από άλλες σχολικές μονάδες διεθνώς, κατέκτησε ομάδα μαθητριών του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου, του δήμου Θέρμης.

Πρόκειται για ετήσιο διαγωνισμό ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας – European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. H συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. και στόχος της είναι να αναδείξει τους προβληματισμούς του μαθητικού κόσμου, σχετικά με τα επίκαιρα ζητήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία.

Η ομάδα των τεσσάρων μαθητριών Λυδία Π., Παρασκευή Π., Ευθυμία Ντ. και Νίκη Τσ., του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου συμμετείχε στη θεματική ενότητα του διαγωνισμού «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη», με το τραγούδι “Μία απόφαση σωστή”. Μέσα από το συγκεκριμένο ραδιοφωνικό τους μήνυμα τα παιδιά του σχολείου, με την πολύτιμη βοήθεια του δασκάλου τους Μηνά Γκίνου, προέβαλλαν τους προβληματισμούς τους για την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου του πλανήτη και την καταστροφή της βιοποικιλότητας. Ειδικότερα, οι τέσσερις μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου, μέσα από τη μελωδική τους πρόταση “μία απόφαση σωστή”, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, για το “sos που εκπέμπει η γη μας” και προτείνουν, μέσα από το τραγούδι τους, έναν νέο τρόπο προβληματισμού και συμπεριφοράς ο οποίος θα διασφαλίζει στους αυριανούς ενήλικες, ένα υγιές και βιώσιμο φυσικό περιβάλλον.

Ήταν ένα υπέροχο μουσικό και διδακτικό ταξίδι, που, χάρη στο ταλέντο και την ερμηνεία των μαθητριών που μας εκπροσώπησαν, είχε για το σχολείο μας την πιο ευχάριστη κατάληξη”, δηλώνει ο δάσκαλος κ. Μηνάς Γκίνος, που δούλεψε ακούραστα με τις μαθήτριες και φανερά ικανοποιημένος με την επιτυχία της πρώτης θέσης.

Παράλληλα επισημαίνει πως η  συμμετοχή του σχολείου  στον φετινό Διαγωνισμό “Κάν’ το ν’ ακουστεί” ήταν μία μοναδική εμπειρία και τονίζει με έμφαση :   “Τα παιδιά του σχολείου μας έσκυψαν πάνω από τα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης μας, αντάλλαξαν απόψεις, προβληματίστηκαν, σκέφτηκαν και πρότειναν λύσεις. Άκουσαν τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των άλλων σχολείων και συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία της αξιολόγησης των τραγουδιών. Εκφράστηκαν μέσα από τις ζωγραφιές τους κι έδειξαν έμπρακτα το ενδιαφέρον τους για το μέλλον της Γης μας”.


https://youtu.be/uMqc4FQEynY

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο