Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

omixlh oreina kalhΜέσα σε πυκνή ομίχλη «ξυπνάνε» τις τελευταίες ημέρες οι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης και σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων το φαινόμενο θα συνεχιστεί για αρκετό χρονικό διάστημα καθώς βρισκόμαστε, όπως επισημαίνουν, στην εποχή της ομίχλης.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μετεωρολογικό φαινόμενο, το οποίο όπως τονίζουν οι ειδικοί, κάνει αισθητή την παρουσία του και στην περιοχή μας από το μήνα Δεκέμβριο έως και το μήνα Φεβρουάριο. Ιδιαίτερα έντονο, εμφανίζεται το φαινόμενο στο ορεινό οδικό δίκτυο του Δήμου μας και συγκεκριμένα στις περιοχές : Λιβάδι, Μονοπήγαδο, Περιστερά, Άγιο Αντώνιο έως και τα Πετροκέρασα.

Όπως επισημαίνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Μουστάκας, η οδήγηση στο συγκεκριμένο οδικό δίκτυο είναι επικίνδυνη καθώς παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και επισημάνσεις της δημοτικής αρχής, προς την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί στις απαραίτητες διαγραμμίσεις του ορεινού μας οδικού δικτύου, γεγονός που επιβαρύνει σε μέγιστο βαθμό την οδήγηση στους συγκεκριμένους δρόμους.

omixlh oxhma 1
Παράλληλα απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των συγκεκριμένων περιοχών να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, όπου είναι έντονη η εμφάνιση του φαινομένου, να διατηρούν χαμηλές ταχύτητες και μεγάλες αποστάσεις ασφαλείας, από τα προπορευόμενα οχήματα, και να έχουν πάντοτε τα φώτα πορείας των οχημάτων αναμμένα.
Παράλληλα, με ανακοίνωσή της η Αντιδημαρχία Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας, υπενθυμίζει σε όλους ορισμένες χρήσιμες οδηγίες, ορθής οδικής συμπεριφοράς κατά την εμφάνιση του μετεωρολογικού φαινομένου :

omixlh oreina
Τι πρέπει να προσέχουμε οδηγώντας σε ομίχλη.
Είναι γενικά παραδεκτό ότι η ομίχλη μειώνει δραματικά την ορατότητα του δρόμου.
Επισημαίνεται σε όλους τους οδηγούς της περιοχής μας ότι για να οδηγούν με ασφάλεια στην ομίχλη, πρέπει να ακολουθούν τους εξής κανόνες:

(α) Πρέπει να οδηγούμε αμυντικά

(β) Πρέπει να κοιτάζουμε συνεχώς τον δρόμο μπροστά μας

(γ) Δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε τα μεγάλα φώτα (πορείας) καθώς το φως αντανακλάται στην ομίχλη και μειώνει ακόμη περισσότερο την ορατότητα μας

(δ) Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα κανονικά μας φώτα και τα φώτα ομίχλης εάν διαθέτει το όχημα μας

(ε) Πρέπει να φροντίσουμε ώστε να αυξήσουμε τις αποστάσεις ασφαλείας

(στ’) Να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην οριζόντια σήμανση

(ζ) Να αποφεύγονται οι προσπεράσεις σε άλλα οχήματα

(η) Να αποφεύγονται οι απότομοι ελιγμοί

(θ) Πρέπει να χρησιμοποιούνται όλοι οι διαθέσιμοι δείκτες του οχήματός μας

(ι) Να χρησιμοποιούνται οι υαλοκαθαριστήρες  και να καθαρίζονται συχνά ο μπροστά και ο πίσω ανεμοθώρακας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο