ANEMOI 2Πτώσεις δένδρων σε Βασιλικά, Καρδία και Φιλοθέη, μετακινήσεις κάδων και διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές από βλάβες που προκλήθηκαν σε υποσταθμούς και μετασχηματιστές της ΔΕΗ καθώς και καταστροφές σε καλλιέργειες και θερμοκήπια κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν από τις πρώτες πρωινές ώρες τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου και Περιβάλλοντος καθώς και της Καθαριότητας στο Δήμο Θέρμης, αποτέλεσμα των θυελλωδών ανέμων που πνέουν από χθες στην περιοχή.


Αναλυτικά, συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου τις πρώτες πρωινές ώρες μετακίνησαν και απομάκρυναν δένδρο που είχε πέσει στον προαύλιο χώρο του 2ου Δημοτικού Σχολείου της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίας. Η παρέμβαση των συνεργείων πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί και πριν το άνοιγμα του σχολείου, ώστε τα παιδιά να μεταβούν ανενόχλητα και χωρίς προβλήματα στις σχολικές αίθουσες.
Ακολούθως απομακρύνθηκε με ασφάλεια από τα συνεργεία της Διεύθυνσης Πρασίνου το μεγάλο Έλατο που έπεσε στην Κεντρική πλατεία των Βασιλικών, καθώς κι ένα μεγάλο κλαδί Πλατάνου που έκλεινε το δρόμο προς την δεύτερη, μικρότερη πλατεία της Δημοτικής Κοινότητας.

ANEMOI 3
Πτώση δένδρου είχαμε τέλος και στην περιοχή Φιλοθέης το οποίο επίσης απομακρύνθηκε άμεσα και χωρίς κανένα πρόβλημα.
Οι θυελλώδεις άνεμοι επιπλέον προκάλεσαν μετακινήσεις κάδων απορριμάτων και Ανακύκλωσης σε όλη την έκταση του Δήμου. Συνεργεία της υπηρεσίας Καθαριότητας φροντίζουν από νωρίς το πρωί για την επαναφορά τους στην αρχική τους θέση , σε κάθε Δημοτική Κοινότητα του Δήμου μας.
Στην Αγία Παρασκευή θερμοκήπιο καταστράφηκε ενώ ζημιές μικρής έκτασης σε καλλιέργειες εντοπίστηκαν σε όλη την έκταση του Δήμου.
Σοβαρά προβλήματα ηλεκτροδότησης ωστόσο, αντιμετώπισαν αρκετές περιοχές του Δήμου μας, από τα Βασιλικά έως τους Ταγαράδες, λόγω βλαβών σε υποσταθμούς και μετασχηματιστές της ΔΕΗ που κάηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί.

ANEMOI 1
Ιδιαίτερα στα Βασιλικά και τους Ταγαράδες κατά τη διάρκεια της νύχτας ξεκίνησαν επαναλαμβανόμενες διακοπές ρεύματος με αποκορύφωμα τις πρώτες πρωινές ώρες το ρεύμα να διακοπεί εντελώς. Λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι αποκαταστάθηκε το πρόβλημα ηλεκτροδότησης στη Δημοτική Κοινότητα Βασιλικών, ενώ στους Ταγαράδες η βλάβη αποκαταστάθηκε αργά το μεσημέρι.
Εξάλλου, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης των συγκεκριμένων Δημοτικών Κοινοτήτων, όπως ήταν αναμενόμενο εμπόδισαν και τη λειτουργία της θέρμανσης των σχολικών μονάδων, με αποτέλεσμα ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς να προχωρήσει σε απόφαση μη λειτουργίας των σχολείων σε Βασιλικά και Ταγαράδες.
Η σχετική απόφαση παρουσιάζεται ακολούθως :

αποφαση αντιδημαρχου για κλεισιμο σχολειων λόγω διακοπής ΔΕΗ

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας τα έντονα καιρικά φαινόμενα και οι θυελλώδεις άνεμοι θα συνεχιστούν. Αναλυτικά για σήμερα Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα συνεχίσουν να πνέουν βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 03 έως 18 βαθμούς κελσίου. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο