ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

neo ryssioΗ άρση της επικινδυνότητας των δρόμων, ο καθαρισμός του Ανθεμούντα και η αντιμετώπιση του χιονιά πρώτη προτεραιότητα της Αντιδημαρχίας Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, το δίμηνο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2015.

Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, την οδική ασφάλεια, την άρση επικινδυνότητας των οδικών αξόνων, στο Επαρχιακό και Αγροτικό οδικό δίκτυο με παρεμβάσεις, που αφορούν συντηρήσεις, ενισχύσεις ή αντικαταστάσεις ασφαλτικού τάπητα του οδικού δικτύου του Δήμου Θέρμης, ο τομέας Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας εργάστηκε πυρετωδώς κατά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο 2015, ώστε να ανταποκριθεί άμεσα σε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και αιτήματα δημοτών μας, με σειρά έργων που αποτελούν άλλωστε τη συνέχεια σειράς αντίστοιχων εργασιών στο σύνολο του Δήμου μας.
Ειδικότερα, έγιναν σημαντικές παρεμβάσεις για τη βελτίωση της βατότητας τμημάτων του οδικού- αγροτικού δικτύου και πιο συγκεκριμένα, η ασφαλτόστρωση υφιστάμενων δρόμων, των οποίων το οδόστρωμα υπέστη φθορές, ριγματώσεις, λακκούβες στις περιοχές: Σουρωτή, Άγιο Αντώνιο, Μονοπήγαδο, Βασιλικά, Τρίλοφο, Πλαγιάρι, Νέα Ραιδεστό.

odopoia 3odostrotirasodopoia 4

Επίσης έγιναν συντήρηση του παράπλευρου δρόμου της Μουδανίων από την αερογέφυρα Νέου Ρυσίου μέχρι την Καρδία, ενίσχυση της Ιρλανδικής διάβασης από το στρατόπεδο καυσίμων στο Τριάδι μέχρι το πεδίο βολής, καθαρισμός μικρού καναλιού εντός του οικισμού Βασιλικών, καθαρισμός του ποταμού Ανθεμούντα από φερτά υλικά οπως μπάζα, κλαδιά και χώματα, εντός του οικισμού Βασιλικών στην περιοχή της Λαικής κοντά στο Ηρώο.

νεες 037xionia livadi2135

Συνδυαστικά με όσα προαναφέρθηκαν το τμήμα Συντήρησης – Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης προχώρησε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και σε πλακοστρώσεις και συντήρηση πεζοδρομίων ενώ άμεση ήταν και η παρέμβαση την περίοδο των έντονων καιρικών φαινομένων κατά τις παραμονές των Χριστουγέννων, όπου είχαμε χιονοπτώσεις και αρκετό παγετό στον ορεινό όγκο του Δήμου. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο Λιβάδι όπου κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρούνταν έντονος παγετός και για το λόγο αυτό σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία Λιβαδίου που συνέβαλε αποτελεσματικά στις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, αποφασίστηκε η μόνιμη παραμονή αλατιέρας στην περιοχή προκειμένου να παρεμβαίνει άμεσα όποτε κρίνετε απαραίτητο.

anthemountasagrotikh odopoiia

Όπως ανέφερε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βασίλειος Μουστάκας «πρόκειται για παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλέστερη κυκλοφορία οχημάτων και πεζών στο Δήμο, τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών κυκλοφορίας για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων.
Και την επόμενη χρονική περίοδο προβλέπονται έργα αποκατάστασης, συντήρησης και ενίσχυσης του ασφαλτικού τάπητα σε κεντρικές οδούς και αρτηρίες, σε αγροτικούς δρόμους καθώς και σε άλλες οδούς στο σύνολο του δήμου μας».


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο