Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

katharismos fragma prwthΜεγάλη ήταν η συμμετοχή στον εθελοντικό καθαρισμό στο Φράγμα της Θέρμης που διοργάνωσε η Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου σε μία κοινή προσπάθεια με τους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου Θέρμης,  την Εθελοντική Ομάδα “ethelon” Θεσσαλονίκης και τους εργαζόμενους γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας που συμμετείχαν στο πλαίσιο εφαρμογής της ημέρας εταιρικής ευθύνης. Σκοπός της δράσης ήταν η προαγωγή του εθελοντισμού, της οικολογικής αφύπνισης, της ανακύκλωσης, της φροντίδας και του σεβασμού των  αθλητικών χώρων , αναψυχής, πολιτισμού και άλλων δημοτικών χώρων. Συγκεκριμένα, με κεντρικό σύνθημα «Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας»  και με τη συμμετοχή δεκάδων εθελοντών πολιτών κάθε ηλικίας, η εθελοντική δράση καθαρισμού που διοργανώθηκε εντάσσεται στο πλαίσιο της φετινής εκστρατείας καθαρισμού δημόσιων και δημοτικών χώρων αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής, όπου θα ενώνουν τις δυνάμεις τους, εθελοντές της Θέρμης αλλά και άλλων περιοχών, στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κατά τη διάρκεια της δράσης που ξεκίνησε νωρίς το πρωί του περασμένου Σαββάτου οι δεκάδες εθελοντές που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Αντιδημαρχίας Πρασίνου, φρόντισαν ώστε να μαζευτούν σκουπίδια και να συντηρηθούν τα δύο κιόσκια που βρίσκονται στο χώρο, καθώς και όλα τα παγκάκια της περιοχής παρέμβασης.

katharismos fragma 6katharismos fragma 5katharismos fragma 3

Οι εθελοντές, πριν αναλάβουν δράση στην περιοχή του Φράγματος, ενημερώθηκαν για τους στόχους της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ενώ αμέσως μετά και αφού προμηθεύτηκαν τις κατάλληλες σακούλες και τα γάντια, όλοι μαζί βοήθησαν για την καθαριότητα και τη συντήρηση του χώρου. Με τη μεγάλη ανταπόκρισή τους έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα απόδοσης και αξιοποίησης του περιβάλλοντα χώρου ως κοινόχρηστου χώρου πρασίνου, αναψυχής και άθλησης για όλους τους πολίτες του Δήμου μας.
Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την ανέλπιστα μεγάλη ανταπόκριση των εθελοντών, ενώ ξεκαθάρισε πως η συγκεκριμένη εθελοντική δράση συνέβαλε αποφασιστικά στην ευαισθητοποίηση των δημοτών μας σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον και την ενίσχυση της αξίας του εθελοντισμού στο Δήμο Θέρμης. Ο κ. Γκιζάρης σημειώνει χαρακτηριστικά πως οφείλουμε όλοι να γίνουμε η Αλλαγή που επιθυμούμε, να μοιραστούμε το όραμα μιας καθαρής Θέρμης, να συντονιζόμαστε με αντίστοιχες δράσεις που ομορφαίνουν και παράλληλα προστατεύουν τους δημόσιους δημοτικούς χώρους.
Ταυτόχρονα υπενθυμίζει σε όλους μας ότι οι μεγάλες αλλαγές ξεκινάνε από τις πιο μικρές, τις πιο απλές δράσεις. “Ευελπιστούμε πως παρόμοιες πρωτοβουλίες θα “αγκαλιαστούν” και θα αποσπάσουν το ίδιο μεγάλο ενδιαφέρον και ανταπόκριση των εθελοντών μας, αλλά και επιπλέον μιμητές, ώστε όλοι μαζί να συμβάλλουμε στην διατήρηση της καθαριότητας του Δήμου μας και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του τόπου μας” τόνισε καταλήγοντας ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι η δράση ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί του περασμένου Σαββάτου και ολοκληρώθηκε έως αργά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window