ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Γραφείο Υποστήριξης των πολύ μικρών και μικρών Επιχειρήσεων που θα καλύπτει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με την ονομασία CeMaO-misme θα λειτουργήσει πιλοτικά σε διάρκεια ενός έτους η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο της υιοθέτησης στοιχείων καλής πρακτικής της Σαξονίας -Ανχαλτ, σχετικά με το Kέντρο Yποστήριξης του Επιχειρηματία που υλοποιεί το Ινστιτούτο Fraunhofer σε συνεργασία με την Τράπεζα Επενδύσεων της Σαξονίας -Ανχαλτ.
Το Γραφείο, στην πιλοτική του εφαρμογή, θα υποστηρίξει εννέα υφιστάμενες ή υπό σύσταση επιχειρήσεις, με έδρα στην Κεντρική Μακεδονία, που θέλουν να αξιοποιήσουν ψηφιακές εφαρμογές.

Μέσα από το CeMaO, ένας νέος επιχειρηματίας μπορεί να αποκτήσει γνώσεις σχετικά με τα πρώτα επιχειρηματικά βήματα, να παρακολουθήσει εργαστήρια εκπαίδευσης, να συμμετέχει σε συνεδρίες  ατομικής συμβουλευτικής  και Mentoring, καθώς και να υποστηριχθεί στην εκπόνηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού σχεδίου, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των υφιστάμενων χρηματοδοτικών εργαλείων. Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις, θα λάβουν εκτός των άλλων, υποστήριξη στο πώς μπορούν να αναβαθμίσουν, τις ψηφιακές τους δεξιότητες και ψηφιακές υπηρεσίες.
Το έργο, υλοποιείται στο πλαίσιο της 2ης φάσης του έργου Pure Cosmos, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ιnterreg Europe και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ), το Κέντρο Επιχειρηματικής & Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ), το ΟΚ!THESS- Οικοσύστημα Καινοτομίας & Πολιτισμού Θεσσαλονίκης και την Αναπτυξιακή Τράπεζα Επενδύσεων της Σαξονίας Ανχαλτ.
Υποβολή αιτήσεων έως 29 Νοεμβρίου 2019. Αναλυτικά η σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος στην παρακάτω διεύθυνση: http://www.anatoliki.gr/el/26-anatoliki-ellinika/nea/809-prosklisi-ekdilosis-endiaferontos-pros-dynitika-ofeloymenous-gia-symmetoxi-stis-ypostiriktikes-draseis-se-ypo-systasi-i-kai-yfistamenes-poly-mikres-kai-mikres-epixeiriseis


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο