Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ΠΑΙΔΙΚΕΣ XORODIES FOTO  2018 8 (1)Το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης μεταμορφώνεται, την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018 και κατακλύζεται από  γιορτινές μελωδίες. Παιδικές και νεανικές χορωδίες παραλαμβάνουν τη σκυτάλη των εορταστικών εκδηλώσεων της ΔΕΠΠΑΘ σε μία ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο: “ Γιορτινά τραγούδια ηχούν…”.

 Παιδικές φωνούλες μας μεταφέρουν το χριστουγεννιάτικο μήνυμα με παραστάσεις και συγχορδίες.  Μία  «γιορτινή ανακάλυψη», Χριστουγεννιάτικων μελωδιών , προσκαλούν  μικρούς και μεγάλους στον όμορφο γιορτινό κόσμο των Χριστουγέννων. Συμμετέχουν η παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης, η παιδική χορωδία του Ελληνικού Κολεγίου, η νεανική χορωδία του Ιερού Ναού Γεννήσεως της Θεοτόκου Καρδίας και η παιδική χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Ασβεστοχωρίου.
Οι παιδικές χορωδίες, παραλαμβάνουν τη σκυτάλη των εορταστικών εκδηλώσεων την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου δημιουργώντας πολυφωνίες και πολλές χριστουγεννιάτικες αρμονίες, σκορπίζοντας λάμψη, αλλά και το χριστουγεννιάτικο πνεύμα σε όλους.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Ωδείο Θέρμης στις 19.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Λίγα λόγια για τις χορωδίες και το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν:
Παιδική χορωδία Δήμου Θέρμης

Η χορωδία ιδρύθηκε το 2003. Αποτελείται από παιδιά του Δήμου Θέρμης και συγκεκριμένα από τα τμήματα της Θέρμης, της Ν. Ραιδεστού και του Τριλόφου που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Απασχολεί 130 μέλη ηλικίας 7 – 12 ετών.
Σκοπός της ίδρυσης της είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης.
Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική.
Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει ερμηνείες έργων κλασικής, σύγχρονης μουσικής, έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών καθώς και πρώτες εκτελέσεις έργων στην Ελλάδα.
Η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη πλαισιώνοντας τις εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, έχει λάβει μέρος στα Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών, που από το 2005 για οχτώ συνεχή χρόνια διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης. Συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις στη Νάουσα και τη Βέροια, καθώς επίσης παρουσίασε πρόγραμμα αρκετές φορές στο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργάνωνε το Α΄ Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Θεσσαλονίκης κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις.
Το 2010 έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms , G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Frosty the snowman» |Jack Rollins / Steve Nelson
«Αμαξάς» | Μ. Χατζιδάκις, στίχοι: Αλ. Σακελλάριος
«Ο χαρταετός» | I. lutsenok μετάφραση Ζ. Κατσούλη
«Fa, la, la» |Παραδοσιακό Ουαλίας
«We wish you a Merry Christmas» | Παλιό Αγγλικό

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευτυχία Βενιωτά
…………………………………………………………………….
Παιδική Χορωδία Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης

Η χορωδία του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης είναι από τις παλαιότερες σχολικές χορωδίες της Θεσσαλονίκης με ενεργή καλλιτεχνική δράση από το 1957. Απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου του Ελληνικού Κολλεγίου.
Η χορωδία έχει δώσει πάνω από 200 συναυλίες σε όλη την Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.
Το 2002, 2007 και 2008 απέσπασε Χρυσό Βραβείο στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες του Υπουργείου Παιδείας ενώ η χορωδία του Δημοτικού η οποία απαρτίζεται από μαθητές και μαθήτριες της Γ’, Δ’, Ε’, και ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού απέσπασε με το έργο «Περσεφόνη» το τρίτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «ΠΑΙΣ ΟΠΕΡΑ» που οργάνωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης το 2008.
Το 2009 συμμετείχε με τη παιδική οπερέτα «Ο παπουτσής και τα αερικά» στις «Μέρες Έκφρασης και Δημιουργίας» που διοργάνωσαν οι φίλοι του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη.
Η χορωδία έχει ανεβάσει μιούζικαλς σε Α’ Πανελλήνια εκτέλεση, έχει εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης και Αθήνας, στο ΚΘΒΕ, στη Μονή Λαζαριστών, έχει λάβει μέρος στη Γιορτή των Αγγέλων, στα «Δημήτρια», καθώς και στα Χορωδιακά Φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Λέσχης Προσωπικού του ΟΤΕ.
Τέλος, έχει εμφανιστεί στην Ετ-3 και στην ιδιωτική τηλεόραση και έχει εκδώσει CD με Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Ο χειμώνας ο βαρύς» |R. Smith/F. Bernard Ελληνικοί στίχοι: Μάρθα Λογοθέτου
«Κυκλαδίτικο» | Μ. Χατζιδάκις
«Η μικρή Ραλλου» | Μ. Χατζιδάκις
«Rudolf the red- nosed reindeer» | J. Marks
«Angel Tidings» | Moravian Tradition carol

Διεύθυνση χορωδίας: Ειρήνη Μαραντίδου
Συνοδεία πιάνου: Ευγένιος Στουγκιώτης
……………………………………………………………………………………….

Η Παιδική Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου

Η Παιδική Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Ασβεστοχωρίου ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1995 από τον Παντελή Τερεζάκη. Έχει δώσει συναυλίες στο Ασβεστοχώρι, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας. Έχει συμπράξει σε συναυλίες με την Ορχήστρα Νέων Θεσσαλονίκης, την ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων και Εγχόρδων του Σ.Ω.Θ.
Πήρε μέρος στα χορωδιακά φεστιβάλ του Ο.Τ.Ε, των Δημοτικών Ωδείων, στα Χριστουγεννιάτικα Φεστιβάλ Νέων του Δήμου Θεσσαλονίκης, τις Χορωδιακές Συναντήσεις του Δήμου Αλεξάνδρειας, του Δήμου Γιαννιτσών, στο 6ο Φεστιβάλ Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην 3η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσαν τα Αρσάκεια Σχολεία καθώς και στο 3ο Φεστιβάλ Σχολικών Χορωδιών του Δήμου Καλαμαριάς.
Από τον Σεπτέμβριο του 2016 τη χορωδία διευθύνει η Στεφανία Παπατζίκη.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Αντινανούρισμα | Ελ. Καραΐνδρου/Κ. Μύρης
Mamacita | G. Scheck, R. Parker, A. Greiner Ελλ. Στιχος : Στ. Παπατζίκη
Carol of the bells | M. Leontovych| Ελλ. Στιχος : Στ. Παπατζίκη
Μικροί μεγάλοι | Ευρωπαϊκή μελωδία |Β. Γλυκίδης

Συνοδεία πιάνου: Ειρήνη Μαύρου
……………………………………………………………………………………

Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας

Η Νεανική Χορωδία του Ιερού Ναού Γεννήσεως Θεοτόκου Καρδίας ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2011 με πρωτοβουλία του πρεσβύτερου π. Νικοδήμου Καζανά με σκοπό την προώθηση της ελληνικής μουσικής σε κάθε πτυχή της χορωδιακής πράξης και την ανάδειξη της πολιτιστικής υπόστασης της ορθόδοξης εκκλησίας. Από το Σεπτέμβριο του 2013 λειτουργεί υπό τη διδασκαλία του μουσικού και εκπαιδευτικού κου Στέφανου Κωφίδη.
Η Χορωδία λειτουργεί ως μουσικό εργαστήρι στο πλαίσιο των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Καρδίας και έχει στόχο την επαφή των παιδιών με τον πλούτο της παραδοσιακής μουσικής και ταυτόχρονα την προσέγγιση του έντεχνου και σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού.
Αριθμεί 40 περίπου μέλη, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.
Στα λίγα χρόνια από την ίδρυσή της, η Νεανική Χορωδία έχει να επιδείξει πλούσια δραστηριότητα συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις, συναντήσεις χορωδιών και Φεστιβάλ.
Το Μάιο του 2015 διοργάνωσε την 1η Συνάντηση Παιδικών και Νεανικών Χορωδιών Καρδίας, τον Ιούνιο του 2016 με συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού τη συμμετοχή ορχήστρας και σολίστα, ενώ έλαβε μέρος σε συναντήσεις χορωδιών εντός και εκτός της Θεσσαλονίκης ( Βαφοπούλειο και στην 21η συνάντηση Χορωδιών Δήμου Αλεξάνδρειας).
Συμμετείχε, επίσης, στο 32ο & 33ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ της Πολιτιστικής Λέσχης Προσωπικού ΟΤΕ Θεσσαλονίκης, καθώς και στο Χορωδιακό Φεστιβάλ Δήμου Πύδνας-Κολινδρού.
Επίσης, έλαβε μέρος στην εκδήλωση του Σωματείου «Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης», του Αγίου Πορφυρίου στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καθώς και σε Χριστουγεννιάτικες διοργανώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το Δεκέμβριο του 2017 εμφανίστηκε στην Ονειρούπολη της Δράμας όπως και στο 8ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ του Λυδικού Ωδείου Θεσσαλονίκης.
Τον Μάρτιο του 2018 συμμετείχε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Πυλαίας Χορτιάτη. Ακολούθησαν συναυλίες με τη συμμετοχή ορχήστρας , ‘Αφιέρωμα σε Μ. Λοίζο και Μ. Θεοδωράκη’ και ‘οι Ποιητές μας τραγουδούν’ του Πολιτιστικού Συλλόγου Επανομής.
Η Χορωδία συνεργάζεται με το σύνολο παραδοσιακών κρουστών του Μουσικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, ενώ στο πιάνο τη συνοδεύει η κα Ευτυχία Βογιατζή.

Πρόγραμμα
«Κάλαντα Λεμύθου»| Στίχοι: Πάμπος Κουζάλης| Μουσική: Κώστας
Κακογιάννης
«Ουκρανικές Καμπάνες»  |παραδοσιακό Ουκρανίας
«Η ξενιτιά του έρωτα» |στιχοι-μουσική: Γιώργος Καλογήρου
«Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι»| Χάρης & Πάνος Κατσιμίχας
«Μπερδεμένα» | παραδοσιακά κάλαντα


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο