Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. παρατείνει έως και τις 12 Ιουνίου, την υποβολή των φωτογραφιών του Διαγωνισμού Φωτογραφίας με τίτλο: «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΟΡΩΝ», που διοργανώνεται για τρίτη συνεχή χρονιά και αφορά  μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που δημιουργήθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο και στη χώρα μας από την πανδημία, έχουν άμεση σχέση με το θέμα του διαγωνισμού. Το περιβάλλον και οι 17 Βιώσιμοι Στόχοι είναι επίκαιροι περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Στόχοι όπως: «Καλή υγεία και ευημερία», «Ποιοτική εκπαίδευση» «Βιώσιμες πόλεις και Κοινότητες» και η «Δράση για το κλίμα» είναι μερικοί μόνο από τους στόχους που οι μαθητές – μαθήτριες μπορούν να φωτογραφήσουν.
Δίνοντας και μια νέα διάσταση στο διαγωνισμό, με εμπλουτισμένο τίτλο και νέα ημερομηνία όσοι μαθητές – μαθήτριες θα ήθελαν να φωτογραφήσουν λαμβάνοντας υπόψη εφόσον επιθυμούν και τη νέα πραγματικότητα, μπορούν να το κάνουν.

Νέα ημερομηνία υποβολής φωτογραφιών: 12 Ιουνίου 2020

Υπενθυμίζεται ότι δεν  είναι απαραίτητο οι φωτογραφίες να είναι από επισκέψεις σε άλλες περιοχές. Με ασφάλεια και με υπευθυνότητα οι φωτογραφίες μπορούν να απεικονίζουν στιγμές από τη γειτονιά, τις κοντινές βόλτες, την καθημερινότητα!

Λόγω των ειδικών συνθηκών δε θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση, και η όλη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων θα διεξαχθεί χωρίς τη φυσική παρουσία των συμμετεχόντων, όπως ήταν σχεδιασμένη εξ αρχής, μέσω διαδικτύου.

Η περιοχή απ΄ όπου θα πρέπει να προέρχεται το φωτογραφικό υλικό που θα υποβληθεί είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και υποχρεωτικά θα αναφέρεται ο Δήμος, στον οποίο βρίσκεται το αντικείμενο της φωτογράφισης. Οι φωτογραφίες, υποχρεωτικά θα συνοδεύονται με τίτλο και με αναφορά στο στόχο της Αειφόρου Ανάπτυξης με τον οποίο συνδέεται η φωτογραφία.
Για τα παραπάνω υπάρχει σχετικός πίνακας στην αίτηση.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό με την υποβολή μέχρι τριών (3) φωτογραφιών.
Τα σχετικά έγραφα (αίτηση συμμετοχής, όροι διαγωνισμού και υπεύθυνες δηλώσεις), θα βρίσκονται αναρτημένα στο site της εταιρείας.

Οι φωτογραφίες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@anatoliki.gr ή σε δίσκο DVD ή σε USB STICK στη διεύθυνση 1ο χλμ Θερμης-Τριαδίου, Gold Center αρ.9, ΤΚ 57001, ΤΘ 60497.
Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μέσω της ενασχόλησης τους με την τέχνη της φωτογραφίας, στην προβολή της Βιώσιμης Διαχείρισης των Πόρων και στην προώθηση εναλλακτικών τρόπων ζωής στις πόλεις, συμβάλλοντας έτσι στην αειφόρο ανάπτυξη και την παγκόσμια συνεργασία. Ο διαγωνισμός επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους νέους προκαλώντας τους να γίνουν δημιουργικοί και να καταγράψουν τον τρόπο που βλέπουν οι ίδιοι το μέλλον μέσα από τους 17 Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

ΒΡΑΒΕΙΑ
Στις καλύτερες φωτογραφίες:

Βραβείο κριτικής επιτροπής στην καλύτερη φωτογραφία.
Έπαινος στις επόμενες 10 καλύτερες φωτογραφίες Γυμνασίου.
Έπαινος στις επόμενες 10 καλύτερες φωτογραφίες Λυκείου.
Οι φωτογραφίες που θα αναρτηθούν στο διαδίκτυο και σε ειδική εκδήλωση, θα είναι οι 40 καλύτερες φωτογραφίες που θα επιλεγούν από την Κριτική Επιτροπή.(20 Γυμνασίου και 20 Λυκείου)
Στον/στην βραβευθέντα/βραβευθείσα από την κριτική επιτροπή με την καλύτερη φωτογραφία απονέμεται ως βραβείο 1 ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.
Οι βραβευμένες φωτογραφίες του διαγωνισμού θα εκτεθούν σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για το σκοπό αυτό.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310 463 930 Νατάσα Ριζοπούλου & Ευγενία Αθανασιάδου


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο