ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του ΚΔΑΠ Τριλόφου πραγματοποίησε συνάντηση με τις κυρίες – μέλη του ΚΑΠΗ Τριλόφου, την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στους χώρους της ΔημιουρΔημιουργία εικόναςγικής Απασχόλησης Παιδιών του νομικού προσώπου στον Τρίλοφο. Η συνάντηση αφορά τη δημιουργική συνεύρεση γενεών στο πλαίσιο του προγράμματος «Παππούδες, γιαγιάδες και παιδιά: χτίζουμε γέφυρες επικοινωνίας, μεταφέρουμε γνώσεις και εμπειρίες». Στόχος του Προγράμματος είναι η επικοινωνία μικρών και μεγάλων, η ενεργοποίηση των μελών των ΚΑΠΗ, η ευαισθητοποίηση των παιδιών που συμμετέχουν στα ΚΔΑΠ για ζητήματα που απασχολούν ηλικιωμένους και παιδιά, η ανταλλαγή γνώσης και εμπειριών από γενιά σε γενιά, η εκπαίδευση με σκοπό την αλληλεπίδραση, την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και αυτοπεποίθησης των μελών, αλλά και η ψυχαγωγία μέσα από τη δημιουργική απασχόληση με σκοπό τη δημιουργία άρρηκτων δεσμών μεταξύ των μελών της ίδιας κοινότητας.

Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος θα αναπτυχθούν ομάδες Εργοθεραπείας, Ζαχαροπλαστικής, Κηπουρικής, εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών & Ξένης Γλώσσας και θα δημιουργηθούν κοινές δράσεις μικρών και μεγάλων.

Η εναρκτήρια ομάδα Εργοθεραπείας θα αναπτυχθεί σε 4 κύκλους, με πρώτο κύκλο την εκμάθηση κοσμήματος ενώ θα ακολουθήσουν οι θεματικοί κύκλοι του ντεκουπαζ, του παπιέ μασε και της μικροϋφαντικής. Κάθε κύκλος θα ολοκληρώνεται σε τρεις (3) συναντήσεις και τα μέλη του ΚΑΠΗ μπορούν να παρακολουθήσουν όποιο θεματικό κύκλο επιθυμούν  ή  και όλους. Οι εκπαιδευτικές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στους χώρους του ΚΔΑΠ Τριλόφου.

Με την πρωτοβουλία αυτή τα ΚΔΑΠ δίνουν τη δυνατότητα εποικοδομητικής απασχόλησης στα μέλη του ΚΑΠΗ προσφέροντας τους παράλληλα τη χαρά της δράσης και της μεταλαμπάδευσης των βιωμάτων τους στις νεότερες γενιές.

Το πρόγραμμα των ομάδων, όπως αναφέρονται παραπάνω, θα διαμορφώνεται σύμφωνα με το πρόγραμμα εκπαίδευσης των παιδιών του ΚΔΑΠ και της συμμετοχής των μελών του ΚΑΠΗ και θα αναρτάται στο ΚΑΠΗ καθώς και στην ιστοσελίδα του νομικού προσώπου www.socialthermi.gov.gr

Επόμενη συνάντηση  την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου με τα μέλη του ΚΑΠΗ Βασιλικών για την υλοποίηση του Προγράμματος στα ΚΔΑΠ του Δημοτικού Σχολείου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο