Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ο Δήμος Θέρμης είναι το νέο συνδρομητικό μέλος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή της απόφασης 67/2020 του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης. Μ’ αυτόν τον τρόπο ανοίγει ένας καινούριος ορίζοντας στις σχέσεις ανάμεσα στους δύο φορείς, που μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να αποφέρει. Εκπρόσωποι του Δήμου στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης ορίζονται ο πρόεδρος του Δημοτικού Σύμβουλίου κ. Κωνσταντίνος Τιτέλης με αναπληρωματικό μέλος τη Δημοτική Σύμβουλο κ. Άννα Τσιφτελίδου.
Ο δήμος Θέρμης είναι μια περιοχή που διαθέτει όλους τους τουριστικούς πόρους για να διεκδικεί θέση στον τουριστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης της οποίας η τουριστική ταυτότητα είναι άμεσα συνδεδεμένη αυτή των δήμων γύρω από αυτήν. Με την ένταξή του δήμου Θέρμης στους κόλπους του Οργανισμού Τουρισμού, θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθούν όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής προσελκύοντας τουρίστες και επισκέπτες, τόσο από την Ελλάδα και το εξωτερικό που δεν ενδιαφέρονται μόνο για «ήλιο και θάλασσα» αλλά και για εναλλακτικό τουρισμό.
Ο δήμος Θέρμης έχει να δώσει ενδιαφέρουσες εξορμήσεις και υπαίθριες δραστηριότητες, εικόνες και βόλτες στον επισκέπτη, είτε αυτές αφορούν ένα μεγάλο πάρκο, ένα μοναστήρι π.χ στον ορεινό όγκο της, είτε χωριά που κρατούν την παράδοση μέσα από εκδηλώσεις, πολιτισμό και γαστρονομία και είναι απόφασή μας να στηρίξουμε το τουρισμό στο δήμο μας μέσα απο συγκεκριμένα βήματα που αφορούν σε μελέτες, και ειδικά σχεδια ανάπτυξης και μαρκετινγκ του τουρισμού δήλωσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και εκπρόσωπος του δήμου στον οργανισμό Κώστας Τιτέλης.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργανισμού, κ. Πατουλίδου «Ο δήμος Θέρμης, που είναι το νέο μας μέλος, θεωρώ ότι είναι μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περιοχή, γιατί συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα. Έχει να επιδείξει στον επισκέπτη το φράγμα, τα χωριά της με πλούσια παράδοση και εκπληκτικό φαγητό, περιπατητικές διαδρομές και βέβαια τη Μονή της Αγίας Αναστασίας που είναι ξεχωριστή για προσκυνηματικό τουρισμό» επισήμανε η κ. Πατουλίδου. Πρόσθεσε ακόμη ότι μια περιοχή για τον τουρίστα και τον επισκέπτη, δεν αξίζει μόνο για τον ήλιο, τις παραλίες και τη θάλασσα, αλλά και για μια σειρά από άλλα πράγματα”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο