Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Τις μαθήτριες της Δ΄ τάξης του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου Έφη Ντάμπαμπα, Λυδία Παπαγεωργίου, Παρασκευή Παπακώστα και Νίκη Τσαβδάρη, βράβευσε στο γραφείο του, ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος για την “πρωτιά” τους στο μαθητικό διαγωνισμό ραδιοφωνικού μηνύματος και τραγουδιού «Κάν’ το ν’ ακουστεί», στον οποίο συμμετείχαν σχολεία από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, καθώς και από άλλες σχολικές μονάδες διεθνώς.
Στο πλαίσιο της συνάντησης οι μαθήτριες παρουσίασαν το μελωδικό “Μία απόφαση σωστή” στο γραφείο του δημάρχου, συνοδευόμενες από την κιθάρα του δασκάλου τους Μηνά Γκίνου με τον οποίο δούλεψαν για μήνες ακούραστα σε ένα υπέροχο μουσικό και διδακτικό ταξίδι.


Ο δήμαρχος Θέρμης υποδεχόμενος τις μαθήτριες και τις μητέρες τους, αφού τις συνεχάρη για τη σπουδαία διάκριση, τόνισε το σημαντικό μήνυμα που περνούν με τους στίχους του συγκεκριμένου τραγουδιού, οι οποίοι μάλιστα προέκυψαν έπειτα από συζήτηση στην τάξη τους, ανταλλαγής απόψεων και έντονου προβληματισμού. Ο κ. Παπαδόπουλος επεσήμανε πως το μήνυμα των παιδιών για τη διάσωση του φυσικού περιβάλλοντος, για το “sos που εκπέμπει ο πλανήτης μας, αποτελεί στις μέρες το δεύτερο σημαντικότερο ζήτημα μαζί με την πανδημία του κορωνοϊού από την οποία δυστυχώς είχαμε πολλές απώλειες συνανθρώπων μας”. Ευχαρίστησε το δάσκαλο και τα παιδιά “για τον προβληματισμό που μεταφέρουν σε όλους μας, γύρω από τη συμπεριφορά μας απέναντι στον πλανήτη, με την αλόγιστη εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου και την καταστροφή της βιοποικιλότητας, καθώς και τα σπουδαία μηνύματα που παρουσίασαν για ένα υγιές και βιώσιμο φυσικό περιβάλλον”.


Επιβραβεύοντας τις μικρές μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου και το δάσκαλό τους, τους προσέφερε το χρήσιμο λεξικό με τις πιο απαιτητικές λέξεις της Νέας Ελληνικής γλώσσας, μαζί και από ένα power bank και ευχήθηκε να συνεχίσουν πάντα με πρωτιές και διακρίσεις στη ζωή τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι μαθήτριες κατέκτησαν την πρώτη θέση, στον ετήσιο διαγωνισμό ο οποίος συνδιοργανώνεται από την Επιστημονική Εταιρεία «Διαθεματικό Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας – European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο», το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου. H συγκεκριμένη δράση υποστηρίζεται από το ΕΚΟΜΕ Α.Ε. και στόχος της είναι να αναδείξει τους προβληματισμούς του μαθητικού κόσμου, σχετικά με τα επίκαιρα ζητήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο