Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με μεγάλο ποσοστό συμμετοχής που αγγίζει το 98{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες οι μαθητές και οι μαθήτριες των δημοτικών και των νηπιαγωγείων , στο Δήμο Θέρμης, όπως δήλωσε η Πρόεδρος της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Ευαγγελία Κούτρη.
Από τις επισκέψεις αλλά και την επικοινωνία που έγινε σήμερα με τις σχολικές μονάδες, Α΄θμιας Εκπαίδευσης, που λειτουργούν σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμη,ς διαπιστώθηκε πως ένας πολύ μικρός αριθμός μαθητών/τριών δεν επέστρεψε στις αίθουσες.
Στο Δήμο Θέρμης λειτουργούν 19 δημοτικά σχολεία και 32 νηπιαγωγεία, τα οποία έχουν προσαρμοστεί στις ειδικές οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Παιδείας.


Όπως είναι γνωστό, το σχολικό έτος θα λήξει στις 26 Ιουνίου και μέχρι τότε, οι τάξεις θα έχουν μέχρι 15 μαθητές. Η χρήση της μάσκας θα είναι προαιρετική για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Σημαντικό μέρος της δεύτερης «πρώτης μέρας» στο σχολείο αφιερώθηκε στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των ειδικών συνθηκών της χρονιάς, οι μαθητές θα κρατήσουν τα φετινά βιβλία τους και για την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα ξεκινήσει νωρίτερα από την καθιερωμένη 11η Σεπτεμβρίου. Πάντως, όπως έχει επισημανθεί από την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου, η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δεν θα γίνει πριν την 1η Σεπτεμβρίου.
Σήμερα σε όλες τις σχολικές αίθουσες υπήρχαν όλα τα αντισηπτικά και εφαρμόστηκε ο προβλεπόμενος καθαρισμός δύο φορές την ημέρα, κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού. Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά.
Τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν λειτουργούν τα κυλικεία.
Όπως και για τα γυμνάσια και τα λύκεια, έτσι και για τις εκπαιδευτικές δομές που άνοιξαν σήμερα υπάρχει η δυνατότητα για σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία από εκπαιδευτικούς για όσους μαθητές εμπίπτουν σε κατηγορίες που δικαιολογούν την απουσία τους.
Υπάρχει επίσης η δυνατότητα απουσίας μαθητή, στη βάση απλής υπεύθυνης δήλωσης γονέα ή κηδεμόνα περί ύπαρξης ατόμου στο σπίτι που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου ή νοσεί.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο