Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

samaras trilofosΜε θέμα τη διαχείριση των οικιακών απορριμμάτων και την ανακύκλωση, μια πρόταση που τέθηκε από το Εργαστήρι Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Α.Π.Θ, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και ώρα 6 μμ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου, η δεύτερη κατά σειρά δημόσια συζήτηση – διαβούλευση για τα οικιακά απορρίμματα και την ανακύκλωση, παρουσία και του Αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτη Σαμαρά και εκπροσώπων της Ανατολικής Α.Ε.


Στο πλαίσιο της διαβούλευσης, στις σύντομες εισηγήσεις που έγιναν για το θέμα, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα οικολογικής συνείδησης που πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν , ενώ πραγματοποιήθηκε και αναλυτική παρουσίαση του νέου νόμου 4496-08/11/2017 που ψηφίσθηκε πρόσφατα και ο οποίος στοχεύει στη μείωση του ποσοστού των απορριμμάτων που καταλήγουν στους ΧΥΤΑ όλης της χώρα.  Επίσης, στο πλαίσιο της συζήτησης ανατπυχθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με την αύξηση των ποσοστών της Ανακύκλωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως σε εναρμόνιση με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2015/720/ΕΕ λαμβάνονται μέτρα και στην κατεύθυνση μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακούλας.

plastikh sakoylitsa kalh
Από την πλευρά τους, ο Αντιδήμαρχος υπηρεσιών Καθαριότητας-Ανακύκλωσης & Αρχιτέκτων-Μηχανικός, κ. Σωκράτης Σαμαράς και οι εκπρόσωποι της Εταιρείας ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. ανέλυσαν στις λεπτομέρειές της, τη νομοθεσία και ταυτόχρονα απάντησαν σε σειρά ερωτημάτων του κοινού σχετικά με τα πρακτικά προβλήματα του θέματος, όπως την ενημέρωση των πολιτών, την αλλαγή νοοτροπίας και συνήθειας, τα πρόστιμα και τις υποδομές του Δήμου Θέρμης.
Στη δεύτερη αυτή δημόσια συζήτηση συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου, ακαδημαϊκοί, γονείς και απλοί πολίτες οι οποίοι υπέβαλλαν απόψεις και παρατηρήσεις σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων στον τομέα της Ανακύκλωσης. Το πόρισμα της έρευνας, όπως είναι γνωστό, αφού ολοκληρωθεί ο κύκλος των δημόσιων συζητήσεων – διαβουλεύσεων θα δημοσιευθεί από το ΑΠΘ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο