ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες του Οκτωβρίου συνέβαλαν στην ταχεία ανάπτυξη των εργασιών κατασκευής του πάρκου ευαισθητοποίησης για τη φυτοποικιλότητα στην Κοινότητα Καρδίας. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ανάδοχο εργολάβο, ήδη στο χώρο έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εργασίες εκσκαφής και η διαμόρφωση της επιφάνειάς του και αναμένεται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν οι εργασίες σκυρόδεσης καθώς και η διαμόρφωση της παιδικής χαράς και η τοποθέτηση της περίφραξης του πάρκου.
Όπως είναι γνωστό το Πάρκο βρίσκεται επί των οδών Στρατηγού Καρατάσου, Νίκης, Αλ. Υψηλάντη και Β. Γεωργίου Α’, διαθέτει συνολική επιφάνεια 3.340 τμ, αναπτύσσεται σε δύο οριζόντια επίπεδα και είναι έργο συνολικού προϋπολογισμού 282.000,00 ευρώ.

Το έργο, είναι ενταγμένο  στο INTERREG και ο συνδυασμός δραστηριοτήτων του ποδοσφαιρικού γηπέδου της Καρδίας και του Πάρκου Ευαισθητοποίησης για την φυτοποικιλότητα, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από το γήπεδο και περιλαμβάνει και παιδική χαρά,  θα δώσει στα παιδιά μας και τους νέους μας, ποικιλία επιλογών δημιουργικής έκφρασης και δραστηριότητας.


Συγκεκριμένα με τη λειτουργία του το πάρκο θα δώσει μεταξύ άλλων την ευκαιρία στους νέους μας και τα παιδιά μας να γνωρίσουν τα φυτά της προστατευόμενης περιοχής, χωρίς να απαιτείται συλλογή τους, να αντλήσουν ικανοποίηση από την κατάκτηση βασικών γνώσεων και από την αναγνώριση των φυτών στη φύση, ενώ θα ενθαρρυνθούν ως προς την εφαρμογή ενός κώδικα ορθής συμπεριφοράς προς τη φύση. Παράλληλα το πάρκο, με την ολοκλήρωσή και παράδοσή του, σε έξι περίπου μήνες, θα συμβάλει αποφασιστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κοινότητας Καρδίας,  οι οποίοι πλέον θα απολαμβάνουν ένα νέο “στολίδι” για τον τόπο τους μετά το νέο ποδοσφαιρικό γήπεδο που παραδόθηκε τον περασμένο χρόνο στους χρήστες του.


Αναλυτικά οι εργασίες  που θα ακολουθήσουν στο χώρο,  μεταξύ άλλων,  περιλαμβάνουν την οριοθέτησή του και την τοποθέτηση ξύλινης περίφραξης. Το πάρκο θα διαθέτει δύο εισόδους που θα κλείνουν με ξύλινη πόρτα. Εσωτερικά θα διαμορφωθεί ένας διάδρομος που θα ενώνει τις δύο εισόδους ενώ προβλέπεται και η δημιουργία καθιστικού χώρου με παγκάκια και κιόσκι καθώς και περιοχή επιδαπέδιου παιχνιδιού ( π.χ. κουτσό, τρίλιζα). Ο χώρος αυτός θα γειτνιάζει με την προβλεπόμενη περιοχή παιχνιδιών παιδικής χαράς, η οποία θα είναι σύγχρονων προδιαγραφών, θα διαθέτει ελαστικό τάπητα ασφαλείας και τρία νέα παιχνίδια.
Στους δύο χώρους φυτεύσεων τώρα του πάρκου θα υπάρχουν μονοπάτια στρωμένα με ποταμίσια ψηφίδα, για τη διευκόλυνση της κίνησης ανάμεσα στις φυτεύσεις. Παράλληλα όλος ο χώρος θα ηλεκτροφωτιστεί ώστε να είναι λειτουργικός και κατά τις απογευματινές ώρες. Επίσης προβλέπεται το απαραίτητο σύστημα άρδευσης όλων των φυτεμένων περιοχών και παρτεριών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο