Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Κοινότητα Πλαγιαρίου η οποία είχε πληγεί από την ισχυρή νεροποντή της 21ης Μαΐου 2020. Χθες Τρίτη 15 Δεκεμβρίου ξεκίνησαν συντονισμένες παρεμβά

σεις καθαρισμού στις λεκάνες απορροής στο δρόμο Πλαγιαρίου – Επανομής και συγκεκριμένα από το σημείο “Μηδέν” έως την είσοδο του Πλαγιαρίου. Πρόκειται για σημεία που κατά το παρελθόν, σε έντονη βροχόπτωση συγκεντρωνόταν μεγάλη ποσότητα νερού, η οποία οδηγούταν στον κεντρικό δρόμο Πλαγιαρίου – Επανομής, προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Τα έργα πραγματοποιούνται από την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έπειτα από σχετικό αίτημα του δήμου Θέρμης και του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Πλαγιαρίου. Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν χθες και αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες μέρες.

Όπως είχε επισημάνει άλλωστε κατά το παρελθόν ο επιβλέπων των εργασιών της Περιφέρειας Βασίλης Κατράνας το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησαν εντατικές εργασίες καθαρισμού από φερτά υλικά σε όλα τα ρέματα τα οποία διέρχονται από την περιοχή καθώς και εργασίες εμβάθυνσης και διαπλάτυνσης, όπου κρίθηκε απαραίτητο, όπως άλλωστε συνέβη το προηγούμενο χρονικό διάστημα και σε ρέματα τα οποία βρίσκονται σε άλλες Κοινότητες του δήμου Θέρμης οι οποίες επίσης επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης Μαΐου 2020.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ολοκληρώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στην Κοινότητα Ταγαράδων η οποία επλήγη από την ισχυρή βροχόπτωση της 21ης Μαΐου 2020. Πρόκειται για σειρά παρεμβάσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δίμηνο από την αρμόδια Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας στον κεντρικό χείμαρρο της Κοινότητας, συνολικού μήκους περίπου 6 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας Ταγαράδων Δημήτρη Καλαθά μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 21ης Μαΐου 2020 που έπληξαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα τη περιοχή των Ταγαράδων και κινδύνευσε η ζωή και η περιουσία πολλών κατοίκων από την υπερχείλιση του χειμάρρου, η Κοινότητα Ταγαράδων απευθύνθηκε με το υπ. αριθ. 16681/25.5.2020 έγγραφό της στη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ζήτησε μεταξύ άλλων τον καθαρισμό, την εμβάθυνση και την διαπλάτυνση του χειμάρρου.

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο