Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Χωρίς κατηγορία|

Ο Δήμος Θέρμης στo πλαίσιο του έργου «Ανάπλαση πεζοδρομίων οδών Β. Ταβάκη και Δημ. Καραολή Δήμου Θέρμης» και κατά τη διάρκεια των εργασιών της Δ΄ (τελικής) φάσης που περιλαμβάνει εργασίες στο τμήμα της οδού Β. Ταβάκη, από το πρατήριο υγρών καυσίμων ΕΚΟ μέχρι την Πλατεία Παραμάνα, θα προχωρήσει σε ολικό αποκλεισμό του οδοστρώματος αυτού. Η έναρξη των εργασιών θα γίνει την Τρίτη 12/3/2013.

Η είσοδος στον οικισμό, από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, θα γίνεται από τον καινούργιο κυκλικό κόμβο στη συμβολή των οδών Β. Ταβάκη και Σωτ. Πέτρουλα, και στη συνέχεια μέσω της Β. Ταβάκη και της οδού Μ. Αλεξάνδρου (ανατολικά και δυτικά).

Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται από τους οδηγούς κατά την κίνησή τους στο τμήμα της οδού Αγ. Νικολάου από την οδό Κ. Κεσσίδη έως την πλατεία Παραμάνα (για δυνατότητα εισόδου στην υπόγεια διάβαση), το οποίο αμφιδρομείται κατά τη διάρκεια των έργων.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να σεβαστούν τη σήμανση απαγόρευσης στάσης-στάθμευσης στην οδό Αγ. Νικολάου για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Για τις αλλαγές στις διαδρομές των λεωφορείων θα γίνει σχετική ανακοίνωση από τον ΟΑΣΘ. Πληροφορίες για την τοποθέτηση των προσωρινών φορητών στάσεων θα υπάρχουν στις υφιστάμενες στάσεις.

Το διάστημα ολοκλήρωσης των εργασιών για το παραπάνω τμήμα εκτιμάται σε ογδόντα (80) ημέρες.

Για την αύξηση της οδικής ασφάλειας, τη βελτίωση της προσπελασιμότητας και της αισθητικής του περιβάλλοντος χώρου παρακαλούμε για την κατανόηση και τη συνεργασία σας.

Με τις αναπλάσεις αυτές θα κατασκευαστούν δίκτυα ομβρίων και ύδρευσης και θα ανακατασκευαστούν τα υφιστάμενα όπου χρειάζεται. Με το ίδιο έργο διαμορφώνονται οι υποδομές για τη διευκόλυνση μετακινήσεων των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, διαβάσεις στις διασταυρώσεις, αυξάνεται το πλάτος των πεζοδρομίων, κατασκευάζονται ράμπες για Αμέα και παιδικά καροτσάκια, αλλά και οδηγός για άτομα με προβλήματα όρασης.

Παράλληλα, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις, αυτοματοποιημένα αρδευτικά δίκτυα, ηλεκτροφωτισμός, τοποθετούνται βυθιζόμενοι κάδοι απορριμμάτων και αστικός εξοπλισμός (καλαθάκια, κολονάκια, κάδοι ανακύκλωσης, πινακίδες οδικής σήμανσης και ανακλαστήρες οδοστρώματος).    Δημιουργούνται ποδηλατοδρόμοι διπλής κατεύθυνσης, γίνονται μονοδρομήσεις, διαμορφώνονται  χώροι στάθμευσης  για αυτοκίνητα και οχήματα ΑΜΕΑ.

Τα έργα αυτά προϋπολογισμού 4,7 εκ. ευρώ χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ κατά 3.151.000 εκ. ευρώ και από ίδιους πόρους του δήμου κατά 1.550.400 εκ ευρώ.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window