Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Παιδικές θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων “Θέρμης Δρώμενα”. Η πρώτη είναι το “Σκιοθέατρο Αγάπιου” το οποίο υπόσχεται πολλά γέλια με τον Καραγκιόζη και την παρέα του. Είναι «Μια γιορτή για το ’21»: Επετειακή παράσταση: Οι παραδοσιακοί ήρωες του θεάτρου σκιών στήνουν τη δική τους γιορτή για την επέτειο του ’21. Στην σκηνή παρελαύνουν οι γνωστές φιγούρες -που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και μιλούν για κάποια σημαντική στιγμή του τόπου τους εκείνη την περίοδο. Παράλληλα, προβάλλονται στη σκηνή φωτογραφίες και σκηνές με τα ηρωικά πρόσωπα και τα γεγονότα που σχετίζονται με τις αφηγήσεις. Συνδετικός κρίκος όλης της γιορτής είναι ο Καραγκιόζης. Το έργο διανθίζεται με παραδοσιακά τραγούδια ή νεώτερα εμπνευσμένα από το ’21.

Με αυτήν την παράσταση άνοιξε η αυλαία των εκδηλώσεων τη Δευτέρα 23 Αυγούστου. Η ίδια παράσταση ανεβαίνει σήμερα 25 Αυγούστου, στις 20:30, στον Τρίλοφο.

«Ο Καραγκιόζης γιατρός»: Η γνωστή κωμωδία του θεάτρου σκιών προσαρμοσμένη στην εποχή μας. Ο πολυμήχανος Καραγκιόζης στην προσπάθειά του να επιβιώσει αναλαμβάνει χρέη γιατρού. Ασθενείς του είναι όλες οι φιγούρες αυτού του παραδοσιακού θεάτρου. Με “φάρμακο”το χιούμορ τους γιατρεύει όλους τελικά. Το έργο διανθίζεται με τραγούδια παραδοσιακά και νεώτερα. Η παράσταση θα δοθεί την Παρασκευή 25 Αυγούστου, στις 20:30, στη Θέρμη.

Το Σεπτέμβριο υποδεχόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την ομάδα “Θέατρο Κούκλας Μαρμίτα”, κομμάτι του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Βερτίσκος–Μαζέματα, η οποία δημιουργήθηκε το 2016 με σκοπό να συγκεράσει τις παιδαγωγικές ανησυχίες με το θέατρο και την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Στην Μαρμίτα μαγειρεύουν Κουκλοθέατρο, θεατροπαιδαγωγικές μεθόδους με περιβαλλοντικές και κοινωνικές θεματικές, φτιάχνοντας ένα δυναμωτικό ζωμό για μικρούς και μεγάλους. Σας προσκαλούμε λοιπόν στην παράσταση θρεπτικού κουκλοθεάτρου «Τα παραμυθαλήθεια, Αλία», βασισμένη στην αληθινή ιστορία της Αλία Μοχάμεντ Μπέηκερ, της γυναίκας που μας έμαθε την δύναμη που φωλιάζει σε κάθε βιβλιοθήκη. Μιας γυναίκας, η οποία με τη βοήθεια φίλων και γνωστών κατάφερε να διασώσει από βέβαιη καταστροφή 30.000 τόμους ιστορίας, επιστήμης, λογοτεχνίας, ποίησης, φιλοσοφίας, από την Βιβλιοθήκη της Βασόρας. Μια πραγματική ιστορία που δείχνει ότι ο πόλεμος δεν κλέβει μόνο το παρόν μας, μα, σβήνει και το παρελθόν μας. Κι έτσι αρπάζει το μέλλον μας. Ηλικία θεατών 6+. Η παράσταση ανεβαίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, στις 19:30, στη Θέρμη και στις 10 Σεπτεμβρίου, την ίδια ώρα στον Τρίλοφο.

 • Πληροφορίες

  Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης Τηλ: 2310 463423 και 2310 461655

  στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΑΘ στη διεύθυνση www.deppath.gr

  Facebook: Culture Thermi

  Twitter: CultureThermi

 • Χώροι εκδηλώσεων:

  Θέρμη: Cine Θερμαΐς

  Βασιλικά: Κινηματοθέατρο Bασιλικών ”Αλσος Φώφης Πατίκα”

  Τρίλοφος: Κέντρο Πολιτισμού Τριλόφου (Πέτρινο)

 • Τιμές εισιτηρίων:

  Είσοδος ελεύθερη με πρόσκληση (προσκλήσεις διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά μέσω του www.ticketmaster.gr) σε όλες τις εκδηλώσεις εκτός από τις συναυλίες στο Φράγμα

  Σημεία προπώλησης για τις συναυλίες στο Φράγμα:

  – ηλεκτρονικά: www.deppath.gr και www.ticketmaster.gr

  – τηλεφωνικά: 210 893 8111 Θέρμης Δρώμενα 2021 – παιδικές παραστάσεις

  Σημείωση: Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική από κάθε θεατή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στον χώρο.

  Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με όλες τις υγειονομικές υποδείξεις που ισχύουν.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο