Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Με την ευχή για καλή επανεκκίνηση της «καθημερινής ζωής» και των δραστηριοτήτων μας με υγεία και ζωντάνια ήρθε ένα «φωτογραφικό ρεπορτάζ» από το Λύκειο Βασιλικών! Αφορά τη φιλοξενία μαθητών και καθηγητών από διάφορες χώρες που πραγματοποιήθηκε στα Βασιλικά από τις 16 έως τις 22 Φεβρουαρίου 2020, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus dialogue youth in action.

Στον πυρήνα των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Βασιλικά ήταν η ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της κάθε χώρας, η εδραίωση του σεβασμού και της εκτίμησης στη διαφορετικότητα των λαών και φυσικά ο εμπλουτισμός της κουλτούρας όλων μας.

Οι μαθητές από την Ιταλία, την Ισπανία, το Βέλγιο και την Τουρκία, που επισκέφτηκαν τα Βασιλικά τον Φεβρουάριο, φιλοξενήθηκαν από τις οικογένειες των «συμμαθητών» τους από τα Βασιλικά.
Μέσα από ένα ολοκληρωμένο και πλούσιο σε δράσεις πρόγραμμα οι φιλοξενούμενοι μαθητές και καθηγητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τόσο το σχολείο στην Ελλάδα, όσο και τις τοπικές συνήθειες, την καθημερινή δραστηριότητα, αλλά και τις ομορφιές και την ιστορία του τόπου μας.

Στο πλευρό των καθηγητών και των μαθητών που ανέλαβαν αυτή την πρωτοβουλία, αρωγός και συνεργάτης ήταν ο δήμος Θέρμης, που στηρίζει πάντα αυτές τις τόσο σπουδαίες πρωτοβουλίες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο