Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

laikh trilofos 2

Στην τελική ευθεία για τη διανομή των κουπονιών για δωρεάν αγορές στις Λαϊκές Αγορές  σε πολύτεκνες οικογένειες, αφού  η αρμόδια υπηρεσία Λαϊκών Αγορών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επεξεργάζεται το τελευταίο χρονικό τις αιτήσεις των δικαιούχων , που θα παραλάβουν κουπόνια  αξίας περίπου 500 ευρώ για αγορές τροφίμων και άλλων αναγκαίων ειδών στις λαϊκές αγορές του Νομού Θεσσαλονίκης .
Τα κουπόνια όπως είναι γνωστό διαθέτει η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε δεκάδες οικογένειες πολυτέκνων με τέσσερα παιδιά και πάνω και στους δικαιούχους συγκαταλέγονται και πολύτεκνες οικογένειες του Δήμου Θέρμης. Όπως όλα δείχνουν τα κουπόνια θα δοθούν στους δικαιούχους στα τέλη Δεκεμβρίου, ίσως και αμέσως μετά τα Χριστούγεννα, ώστε να προχωρήσουν σε αγορές από διάφορες λαϊκές αγορές του Νομού τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2019. Το συνολικό δε ποσό που θα διατεθεί φέτος για να καλυφθούν οι βιοτικές ανάγκες των πολύτεκνων οικογενειών ανέρχεται σε 220.000 ευρώ, κονδύλια τα οποία προέρχονται από τα ανταποδοτικά τέλη των λαϊκών αγορών της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, που εισπράττει ετησίως η αρμόδια υπηρεσία της περιφέρεια.  Υπενθυμίζεται ότι η υποβολή των αιτήσεων πραγματοποιήθηκε  στα γραφεία της Αντιπεριφέρειας Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, στο νέο κτίριο της περιφέρειας και στα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Οι Άγιοι Πάντες».

Πρόκειται για ένα κοινωνικό μέτρο που εφαρμόζεται από πέρυσι στην κατεύθυνση στήριξης αδύναμων κοινωνικά ομάδων και για φέτος αφορά αποκλειστικά τις πολύτεκνες οικογένειες,  με πάνω από τέσσερα παιδιά και με ετήσιο δηλωθέν εισόδημα που δεν ξεπερνά τα 25.000 ευρώ. Την περασμένη χρονιά όπως είναι γνωστό είχε επιλεγεί η μονογονεϊκή οικογένεια με απροστάτευτα τέκνα και είχαν διατεθεί 180.000 ευρώ. Όσον αφορά στον αριθμό των δικαιούχων, στους οποίους θα διανεμηθούν κουπόνια αξίας 440,  λόγω της ειδικής κατηγορίας που αποτελούν οι πολύτεκνες οικογένειες του Νομού μας, θα γίνει κατανομή σχετικά με το πόσα παιδιά έχει κάθε οικογένεια. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως φέτος για πρώτη φορά θα δοθεί σε όλους τους δικαιούχους λίστα σε ποιες λαϊκές αγορές της Θεσσαλονίκης θα γίνονται δεκτά τα κουπόνια για να μην ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας, ενώ θα υπάρχει και ειδικό ταμπελάκι πάνω στους πάγκους των παραγωγών – πωλητών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window