Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

koinwnikes domes 2Τη σύμβαση πρόσληψης του απαιτούμενου προσωπικού, που θα αναλάβει υπηρεσία στις νέες Κοινωνικές δομές του Δήμου Θέρμης, υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος. Νωρίς το πρωί, ο κ. Παπαδόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του τους νέους επιστήμονες που στελεχώνουν τις δομές αυτές, τονίζοντας πως άμεση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι η καταπολέμηση των επιπτώσεων της φτώχειας και η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού στο Δήμος μας. Τους ευχήθηκε καλή δύναμη, ώστε να ανταπεξέλθουν στο σημαντικό έργο που αναλαμβάνουν από σήμερα, δίνοντας έμφαση στο ζήτημα της καλής και αγαστής μεταξύ τους συνεργασίας, ώστε “ να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συνάνθρωπο που έχει την ανάγκη μας και να αποδείξουμε στην τοπική κοινωνία πως και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε μπορούμε να προσφέρουμε πολλά πράγματα, στο συμπολίτη μας που έχει ανάγκη”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδόπουλος.


Να θυμίσουμε ότι το  προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες τεχνικές εργασίες των χώρων. Το Κέντρο Κοινότητας θα λειτουργεί στο ισόγειο επί της οδού Ταβάκη 28, το Κοινωνικό Φαρμακείο σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού, ενώ το Κοινωνικό Παντοπωλείο θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία του στο νέο του χώρο επί της Στενημάχου 16 στη Θέρμη με επιπλέον προσωπικό.
Η λειτουργία του Κέντρου Κοινότητας εστιάζει αφενός στην υποδοχή και στην ενημέρωση των πολιτών, ειδικότερα όσων ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, και αφετέρου στην υποστήριξή τους με σκοπό τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου παράλληλα με τη συνεργασία που αναπτύσσει με  άλλες  κοινωνικές δομές και υπηρεσίες  του δήμου.

kentro koinothtas eksw 2

Ειδικότερα, το Κέντρο Κοινότητας μπορεί:
• να πληροφορεί και να διασυνδέει τους πολίτες με φορείς και προγράμματα κοινωνικής προστασίας, αλληλεγγύης και κοινωνικής ένταξης που υλοποιούνται σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο,
• να υποστηρίζει τους πολίτες για την ένταξή τους στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας και στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων,
• να παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη στους ωφελούμενους του Προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης» (πρώην «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα»), από τη διαδικασία της υποβολής της αίτησης και την ορθή συμπλήρωσή της έως τις απαραίτητες οδηγίες για την προσκόμιση και παραλαβή των απαραίτητων δικαιολογητικών.
• να συνεργάζεται και παραπέμπει αιτήματα σε άλλες δομές καθώς και σε υπηρεσίες απασχόλησης, που παρέχονται στα γεωγραφικά όρια της περιοχής λειτουργίας του
• να παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη,
• να αναπτύσσει δράσεις δημιουργικής απασχόλησης και κοινωνικής ένταξης,
• να συγκεντρώνει και διανέμει βασικά αγαθά,
• να συμπράττει στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού
• να διοργανώνει εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού, κοινωνικού περιεχομένου.
Η δομή στελεχώνεται από σήμερα με δύο Κοινωνικούς λειτουργούς και ένα Ψυχολόγο.

koinvniko farmakeio 1
Στο Κοινωνικού Φαρμακείου Δήμου Θέρμης θα παρέχονται σε ωφελούμενα άτομα, δωρεάν φάρμακα, υγειονομικό υλικό και παραφαρμακευτικά προϊόντα, τα οποία θα εξασφαλίζονται μέσω συγκεκριμένων συνεργασιών με φαρμακοβιομηχανίες και τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους, καθώς και από τη συμμετοχή και κινητοποίηση συλλογικών φορέων, επιχειρήσεων και πολιτών. Η δομή στελεχώνεται από 1 Φαρμακοποιό και 1 Κοινωνικό Λειτουργό που θα έχει το ρόλο του συντονιστή.
Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης θα απασχοληθούν, πέραν του υφιστάμενου προσωπικού, επιπλέον από σήμερα ένας Κοινωνικός Λειτουργός που θα έχει το ρόλο του συντονιστή και ένα ακόμη άτομο που θα ενταχθεί στο Βοηθητικό Προσωπικό. Μέσω της αναβαθμισμένης πλέον λειτουργίας του, θα διανέμεται σε τακτική βάση, σε ωφελούμενα άτομα που το έχουν ανάγκη:
·         τρόφιμα και είδη παντοπωλείου συσκευασμένα, είδη ατομικής υγιεινής, κατεψυγμένα προϊόντα
·         είδη ένδυσης και υπόδησης, είδη οικιακού εξοπλισμού, παιχνίδια κλπ. καινούργια ή «δεύτερο χέρι»
·         είδη ψυχαγωγίας όπως βιβλία, cd-dvd, για την κάλυψη αναγκών μάθησης και πολιτισμού

genikh my market prwth
Δεδομένου ότι στο Δήμο Θέρμης εφαρμόζεται, όπως είναι γνωστό, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ – εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης «Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης / Ανατολικό Τμήμα»), στο πλαίσιο λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Θέρμης θα  εξυπηρετούνται και οι ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, οι οποίοι έχουν επιλέξει το Δήμο Θέρμης ως σημείο παραλαβής.
Οι νέες δομές του Δήμου Θέρμης εντάσσονται στο πλαίσιο της στρατηγικής του, για την ανάπτυξη της δημοτικής κοινωνικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την εφαρμογή προγραμμάτων και δράσεων που αφορούν στην προώθηση της κοινωνικής συνοχής, στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού, καθώς και επιχειρήσεων με στόχο τη συμμετοχή τους σε προγράμματα στήριξης των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας. Η στελέχωση των δομών χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window