Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Ένα ακόμη μεγάλο έργο, που συμπληρώνει άλλο ένα κομμάτι του “παζλ” του σχεδιασμού του δήμου Θέρμης ξεκίνησε πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου της Αγ. Παρασκευής προϋπολογισμού 2.210.846,88€.
Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων διαδικασιών, στις 10 Απριλίου 2019 υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το δημοτικό συμβούλιο έλαβε απόφαση για τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας στον οικισμό και στις 16 Μαΐου 2019 ξεκίνησαν οι εργασίες εκσκαφής από τον κεντρικό αγωγό στο σημείο της σύνδεσης του με τον συλλεκτήρα Βασιλικών – Θέρμης με κατεύθυνση προς τον οικισμό της Αγ. Παρασκευής.
“Τα έργα προχωρούν γρήγορα επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης Απόστολος Τσολάκης. “Στην επόμενη φάση θα κατασκευαστεί το αντλιοστάσειο και παραλληλα θα ξεκινήσει η κατασκευή των αγωγών εντός του οικισμού”.

“Στόχος μας είναι να μην μείνει κανένας οικισμός του δήμου χωρίς τα βασικά έργα υποδομής. Από το 2010, στο ξεκίνημα της λειτουργίας του νέου Δήμου Θέρμης η δημοτική αρχή έθεσε ως προτεραιότητα την προώθηση όλων των έργων αποχετευτικών δικτύων στους οικισμούς των πρώην Δήμων Μίκρας και Βασιλικών. Έτσι, ανέθεσε άμεσα σχετικές μελέτες, που ωρίμασαν με την πάροδο του χρόνου, δίνοντας τη δυνατότητα ένταξης των έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα.”
Μετά από μεγάλες προσπάθειες έχουν ενταχθεί, δημοπρατηθεί, εκτελεστεί και παραληφθεί τα έργα των αποχετευτικών δικτύων Καρδίας και Τριλόφου, προϋπολογισμού 7.350.000,00€ και Βασιλικών προϋπολογισμού 10.100.000,00€.
Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου Σουρωτής, προϋπολογισμού 2.344.969,27€ ενώ οι συμπληρωματικές εργασίες στο αποχετευτικά δίκτυα Καρδίας και Τριλόφου, προϋπολογισμού 600.000,00€ που αφορούν στην κατασκευή τριών αντλιοστασίων και του αγωγού σύνδεσης του τελικού αντλιοστασίου της Καρδίας με την ΕΥΑΘ βαίνουν προς ολοκλήρωση.


Επιπλέον, αναμένεται η δημοπράτηση του αποχετευτικού δικτύου της Λακκιάς, προϋπολογισμού 2.098.280,86€ αφού εντάχθηκε του στο πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ” του Υπουργείου Εσωτερικών.
Τέλος, για το μεγάλο έργο του νέου βιολογικού (Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων), που έχει ενταχθεί, εδώ και καιρό σε πρόγραμμα με δεσμευμένο το ποσό των 9.073.170,73€ και που καθυστέρησε λόγω των αλλαγών στο θεσμοθετημένο πλαίσιο ανάθεσης μελετών και έργων, η Τεχνική Υπηρεσία περιμένει την άδεια δημοπράτησης, αφού εστειλε στη διαχειριστική αρχή ευρωπαϊκών προγραμμάτων τον επικαιροποιημένο στα νέα δεδομένα φάκελο της μελέτης της νέας Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων.
Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα υποδέχεται τα λύματα των οικισμών Θέρμης, Τριαδίου, Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης και Βασιλικών, Αγίας Παρασκευής, Σουρωτής και Λακκιάς της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών.
Η Διοίκηση του Δήμου αναμένει και άλλες προσκλήσεις με μέτρα και πράξεις χρηματοδότησης έργων αποχετευτικών δικτύων, ώστε να προωθήσει και τους φακέλους των μελετών για την κατασκευή έργων αποχετευτικού δικτύου στην επέκταση της Θέρμης, το Κ.Σχολαρίου, την Περιστερά, το Λιβαδίου, Αγίου Αντωνίου και Μονοπηγάδου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο