Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ryssio 5Με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Καθαριότητας και Περιβάλλοντος κ. Σωκράτη Σαμαρά, Παιδείας – Δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς κ. Στυλιανού Αποστόλου, του Αντιπροέδρου του Νομικού Προσώπου των “ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ και ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ” του Δήμου Θέρμης κ. Γιώργου Κοντοπίδη αλλά και πολλών στελεχών του Δήμου μας, ξεκίνησε πριν λίγη ώρα η πρώτη συνάντηση εργασίας με σκοπό τη σύσταση της Ομάδας Πυρήνα (Core Group) του Νέου Ρυσίου, στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου SUNRISE του Προγράμματος HORIZON 2020. 

Όπως είναι γνωστό ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (ΟΣΕΘ ΑΕ) σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, πραγματοποιούν σήμερα Τρίτη 28 Φεβρουαρίου συνάντηση εργασίας στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου SUNRISE του Προγράμματος HORIZON 2020, στο οποίο συμμετέχει η ΟΣΕΘ ΑΕ. Το Νέο Ρύσιο επιλέχθηκε μετά από συνεργασία με τον Δήμο Θέρμης, ως περιοχή εφαρμογής , καθώς παρουσιάζει ενδιαφέρουσες δυνατότητες για νέους τρόπους αντιμετώπισης προβλημάτων κινητικότητας που προκύπτουν σε επίπεδο γειτονιάς.

ryssio 1ryssio 2
Σκοπός του έργου SUNRISE είναι η αντιμετώπιση συνήθων προκλήσεων αστικής κινητικότητας σε επίπεδο γειτονιάς μέσα από δημιουργικές συμμετοχικές διαδικασίες προκειμένου να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν καινοτόμες λύσεις μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία η οποία περιλαμβάνει:
·         συμμετοχή των πολιτών στον εντοπισμό των προβλημάτων και των ευκαιριών που σχετίζονται με την κινητικότητα
·         εύρεση, ανάπτυξη και προετοιμασία λύσεων που είναι καινοτόμες για την κάθε περιοχή
·         εφαρμογή αυτών των λύσεων, μέσω νέων συνεργασιών μεταξύ των αρχών της πόλης, του ιδιωτικού τομέα και της κοινωνίας των πολιτών («συν-δημιουργία»)
·         αξιολόγηση της επιτυχίας αυτών των δράσεων

ryssio 3ryssio 4
Οι παρευρισκόμενοι στη σημερινή συνάντηση, συζήτησαν επιμέρους ζητήματα που αφορούν στην καλύτερη δυνατή υλοποίηση του έργου, καθώς και στη σύσταση της Ομάδας Πυρήνα (Core Group) του Νέου Ρυσίου η οποία θα αναλάβει τον συντονισμό στη συνέχεια της Ομάδας Συν-δημιουργίας (Co Creation Group -CCF) που θα αποτελέσει και το βασικό μέσο έκφρασης της γνώμης, του οράματος, των ιδεών και των ανησυχιών που σχετίζονται με την τρέχουσα και μελλοντική κατάσταση της γειτονιάς.
Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη προσέγγιση θα πραγματοποιηθεί με σύγχρονες συμμετοχικές και καινοτόμες διαδικασίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων της εταιρείας URBANISTA.
Οι εργασίες της σημερινής πρώτης συνάντησης φιλοξενούνται στο Κέντρο Πολιτισμού του Νέου Ρυσίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν αργά το μεσημέρι.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window