Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΙΑ 5Προληπτικοί ψεκασμοί με οικολογικά σκευάσματα ξεκίνησαν χθες Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στο Τριάδι, τη Θέρμη και τη Νέα Ραιδεστό του Δήμου Θέρμης και αναμένεται να συνεχιστούν και στις υπόλοιπες δενδρόφυτες περιοχές του Δήμου, ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό και όσο ακόμη ευνοούν οι καιρικές συνθήκες.
Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες αφορούν τον ραντισμούς σε άλση, κοιμητήρια και πάρκα καθώς επίσης και στο Φράγμα της Θέρμης και σε άλλες δενδρόφυτες περιοχές του Δήμου, όπου απαιτείται η προστασία των πεύκων από τις κάμπιες και τις βλαβερές, για τα δένδρα, συνέπειες στην ανάπτυξή τους.

 

ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΙΑ 1Τα Σαββατοκύριακα θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί και σε σχολικές μονάδες, πάντα ακολουθώντας τη βιολογική μέθοδο χρήσης του βάκιλου της Θουριγίας, που αποτελεί όπως είναι γνωστό την πιο διαδεδομένη οικολογική φιλική προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο καταπολέμηση της κάμπιας του πεύκου.
Η κάμπια των πεύκων ή αλλιώς πιτυοκάμπη, είναι ένας από τους σημαντικότερους εχθρούς όλων των πεύκων. Οι προνύμφες του εντόμου καταναλώνουν μεγάλο μέρος της επιφάνειας των φύλλων των πεύκων, με αποτέλεσμα να περιορίζετε σημαντικά η ανάπτυξη των νεαρών δένδρων ενώ μεγάλες προσβολές για συνεχόμενα έτη μπορεί να οδηγήσουν και στην ξήρανση νεαρών αλλά και μεγάλων σε ηλικία πεύκων. Η παρουσία του εντόμου είναι αισθητή σε όλα τα πευκοδάση τη χρονική περίοδο που διανύουμε. Μεγάλες προσβολές συναντάμε επίσης σε μικρά και σε μεγάλα πεύκα κατοικημένων περιοχών, όπως σε σπίτια, δημόσια πάρκα, δυσήλια, πλατείες και εξοχικές κατοικίες.

ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΙΑ 2
Θυμίζουμε πως οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται κατόπιν επιτόπιου ελέγχου που προηγήθηκε, ώστε να εντοπιστούν τα “προβληματικά” σημεία στις δενδρόφυτες περιοχές του Δήμου μας, από πιστοποιημένα συνεργεία που συνεργάζονται με το Δήμο Θέρμης.
“Η Αντιδημαρχία Πρασίνου όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος προχωρά στην καταπολέμηση εχθρών και ασθενειών του Πεύκου και συγκεκριμένα στην καταπολέμηση της πιτυοκάμπης, κυρίως σε σχολεία αλλά και πάρκα και άλση σε όλη την έκταση του Δήμου Θέρμης, αφού προηγήθηκε ο σχετικός έλεγχος εντοπισμού των σημείων όπου απαιτείται άμεση παρέμβαση. Ο ψεκασμός θα ολοκληρωθεί έως αρχές του Δεκέμβρη, ίσως και νωρίτερα, ανάλογα πάντα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δίνεται προτεραιότητα στα πεύκα που βρίσκονται σε σχολεία και παιδικούς σταθμούς για την αποφυγή αλλεργιών σε παιδιά ενώ τις καθημερινές ψεκάζονται πεύκα σε πάρκα, κοιμητήρια, άλση και όπου υπάρχει πρόσβαση των ειδικών οχημάτων – μηχανημάτων  ψεκασμού, ενώ χρησιμοποιούνται προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο”, ανέφερε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πρασίνου Θέρμης κ. Στέλιος Γκιζάρης.

ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΙΑ 4ΠΙΤΥΟΚΑΜΠΙΑ 3

 

 


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window