Δελτία Τύπου|

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΘΕΡΜΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΣΠΑΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ

Έντονη και κάθετη είναι η αντίδραση του δήμου Θέρμης στα πιθανολογούμενα σχέδια διακοπής της λειτουργίας της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού  (ΔΕΠΠΑΘ) αλλά και άλλων ωφέλιμων και απαραίτητων φορέων των ΟΤΑ στη χώρα μας.

Η ΔΕΠΠΑΘ περιλαμβάνεται σε λίστα δημοτικών επιχειρήσεων (δημοσίευμα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ  της 1ης και 2ας Δεκεμβρίου) που κινδυνεύουν με οριστικό κλείσιμο γιατί έχουν πολλούς εργαζόμενους!! Κινδυνεύει με λουκέτο και οι εργαζόμενοι με απόλυση γιατί απασχολεί 64 εργαζόμενους αορίστου χρόνου και 132 εργαζόμενους ορισμένου χρόνου, που προσφέρουν έργο στο περιβάλλον και στην κοινωνία μας, αλληλεγγύη στους πολίτες και παιδεία στους νέους που έχουν πράγματι ανάγκη! Γιατί έχει 2.000 μαθητές στα πολιτιστικά τμήματα και 1.250 στα προγράμματα άθλησης! Γιατί στα κτίριά της φιλοξενούνται και δραστηριοποιούνται 1.800 μέλη Πολιτιστικών Συλλόγων και 4.000 μέλη Αθλητικών Ερασιτεχνικών σωματείων του Δήμου Θέρμης!

Όμως η ΔΕΠΠΑΘ δεν επιβαρύνει καθόλου τον κρατικό προϋπολογισμό, έχει συνεχώς μειούμενο κόστος για το δήμο, το κόστος της καλύπτεται ανταποδοτικά από τους δημότες, οι αμοιβές των εργαζομένων έχουν μειωθεί 40{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} και αποφέρει συνεχώς κέρδος στα δημόσια έσοδα (φόροι, ασφάλιστρα, κλπ.). Επιπλέον χρηματοδοτείται και από το ΕΣΠΑ ως δομή Δημιουργικής Απασχόλησης. Η  διακοπή λειτουργίας της δεν θα αποφέρει κανένα όφελος στο έλλειμμα της χώρας, αλλά θα το μεγαλώσει!

Η Αυτοδιοίκηση μπροστά σε αυτό το αλαλούμ οφείλει να τραβήξει μια κόκκινη γραμμή! Η τρομοκρατία εις βάρος όσων προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σωστά και να βοηθήσουν τον τόπο τους πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει! Ο ορθολογισμός του κράτους δεν μπορεί να γίνει με παράλογα μέτρα.

Πιθανό κλείσιμο της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. συνεπάγεται την απόλυση περίπου 200 εργαζομένων και τη διακοπή των δραστηριοτήτων πολιτισμού και άθλησης σε πάνω από 9.000 συνδημότες μας,  στην πλειοψηφία νέους και νέες.

Δεν νοείται λειτουργία του Δήμου Θέρμης χωρίς τη ΔΕΠΠΑΘ. Για την κοινωνία μας η ΔΕΠΠΑΘ είναι αναπόσπαστο κομμάτι του δήμου μας. Για το δήμο και τους εργαζόμενους, που γνωρίζουμε την ποιότητα του έργου της επιχείρησης και την αναγκαιότητα ύπαρξής της, η μόνη επιλογή είναι η συλλογική και κάθετη αντίδραση. Στα σενάρια διακοπής λειτουργίας της ΔΕΠΠΑΘ οφείλουμε και θα απαντήσουμε συλλογικά και κινηματικά !

Καλούμε τον αρμόδιο Υπουργό να διαψεύσει άμεσα τα δημοσιεύματα.

Καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια εις βάρος της Αυτοδιοίκησης και των εργαζομένων. Η διαφθορά και η σπατάλη πρέπει να παταχθούν. Όχι όμως σε βάρος όσων προσπαθούν και δουλεύουν εξυπηρετώντας τους πολίτες, που έχουν αυξημένες ανάγκες, κάνοντας οικονομία στο κράτος !

Ενημερώνουμε τα κόμματα και τους βουλευτές που θα στηρίξουν αντίστοιχες επιλογές ότι θα βρουν απέναντί τους το δήμο Θέρμης και όλους τους πολίτες του.

Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους τους πολίτες και τους εργαζόμενους του Δήμου Θέρμης για να αποτρέψουμε τα σχέδια στραγγαλισμού της Αυτοδιοίκησης.

Όλοι μαζί πολίτες, εργαζόμενοι και Δημοτικό Συμβούλιο μπορούμε να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window