Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

kaph omiliesΜε στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας την καλή τους λειτουργικότητα, ψυχολογία και την αυτονομία τους, συνεχίζονται στο ΚΑΠΗ Τριλόφου οι ενημερωτικές εκδηλώσεις. Η τρίτη ηλικία, όπως καθορίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αφορά στα άτομα ηλικίας από 65 χρόνων και άνω. Ουσιαστικά είναι η τρίτη φάση της ζωής του ανθρώπου, που υποβάλλεται σε διάφορες εκφυλίσεις (φθορές), που δεν σημαίνουν πάθηση, αλλά αλλαγή βιολογική και βιοχημική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Σκοπός των ενημερωτικών εκδηλώσεων του ΚΑΠΗ Τριλόφου είναι να νιώσουν οι ηλικιωμένοι πως αυτή η μετάβαση δεν σημαίνει γήρανση, αλλά φυσιολογική και νομοτελειακή πορεία της ζωής.
Ειδικότερα, το ΚΑΠΗ Τριλόφου συνεχίζοντας τις επιμορφωτικές ομιλίες, στις 15 Μαΐου πραγματοποίησε μία νέα ομιλία με θέμα “Ποδολογία και μέτρα προφύλαξης”. Με την ομιλία της η κ. Βασιλική Κρίκη, με απλό και κατανοητό τρόπο εξήγησε για τα θέματα που αντιμετωπίζει η ποδολογία, την πρόληψη και την θεραπεία αυτών. Η ομιλία της επικεντρώθηκε στις μυκητιάσεις και τους κάλλους. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση παρουσίασης του θέματος, η κ. Κρίκη συζήτησε ατομικά με αρκετά μέλη του ΚΑΠΗ για τα προβλήματα ποδολογίας που συχνά αντιμετωπίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως ένα από τα πιο συχνά προβλήματα υγείας που μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς είναι οι μύκητες ποδιών. Εμφανίζονται τόσο στην επιφάνεια των νυχιών, όσο και στο δέρμα, κάνοντας πολλές φορές ακόμη και το περπάτημα δύσκολο.
Η ενημερωτική εκδήλωση επικεντρώθηκε στην έγκαιρη διάγνωση του προβλήματος μυκητίασης ποδιών και εμφάνισης κάλλων, καθώς και στην αντιμετώπισή τους πριν προλάβει να εξαπλωθεί η ασθένεια, με την παρουσίαση τρόπων που θα κάνουν τη θεραπεία πολύ πιο εύκολη και γρήγορη. Όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της ομιλίας, παράγοντες που προκαλούν μύκητες στα νύχια και το δέρμα των ποδιών και των χεριών είναι:
Η πιο συνηθισμένη αιτία εμφάνισης μυκήτων στα πόδια είναι η ύπαρξη υγρασίας. Γι αυτό και θα πρέπει να αποφεύγεται η συχνή χρήση κλειστών παπουτσιώνπου δημιουργούν πρόσφορα έδαφος στους μύκητες ποδιών ώστε να αναπτυχθούν πολύ γρήγορα.
Επίσης, οι μύκητες αγαπούν τα περιβάλλοντα που δεν είναι καθαρά. Επομένως, θα πρέπει να φροντίζεται η υγιεινή των ποδιών.
Παράλληλα, αυτό το πολύ συχνό δερματικό πρόβλημα μπορεί να εμφανιστεί και μετά από έναν τραυματισμό νυχιών.
Τέλος, άτομα που πάσχουν από διαβήτη, έχουν κυκλοφοριακές διαταραχές και μειωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, είναι επιρρεπείς στους μύκητες στα πόδια. Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα με θέματα επίκαιρα που απασχολούν έντονα τους ανθρώπους της Τρίτης ηληκίας.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window